
GÖÇMEN PES ETMEYECEK
Takımları Tanıyalım…
Geçtiğimiz sezon ülkemiz futbol liglerinin en üst ligi olan Süper Lig’de tarihinde ilk kez mücadele eden Göçmenköy, play out maçları sonucunda ligde kalmayı başarmıştı. Süper Lig’deki ikinci sezonunu geçirecek olan
Takımları Tanıyalım…
Geçtiğimiz sezon ülkemiz futbol liglerinin en üst ligi olan Süper Lig’de tarihinde ilk kez mücadele eden Göçmenköy, play out maçları sonucunda ligde kalmayı başarmıştı. Süper Lig’deki ikinci sezonunu geçirecek olan bordo mavili ekip yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.
Liglerin tamamlanmasının ardından gerçekleşen genel kurullarda başkan adayı bulamayan, ardından temmuz ayı içerisinde kulübe daha önce başkanlık yapmış Ersan Karataş’ın yeniden başkan seçilmesinden sonra toparlanma sinyalleri veren Göçmenköy, takımın başına teknik direktör olarak Osman Yıldızev’i getirdi.
Geçtiğimiz sezon takımda forma giyen İbrahim Kabore’yi Serdarlı’ya veren, Borga Cambaz ile anlaşamayan Göçmenköy, Mehmet Baykent’in Baf Ülkü Yurdu’na gitmesinin ardından yeni yönetimin politikası doğrultusunda genç oyunculara eğilerek A takıma birçok yeni isim kazandırdı. Yabancı oyuncu hakkını geçtiğimiz yıl takımda forma giyen Tabi ve sezon öncesi hazırlık döneminde denenen ve beğenilen Bida’dan yana kullanan Göçmenköy, bunun yanı sıra TC kontenjanında yine geçtiğimiz sezon forma giyen Halil İbrahim’den yana kullandı. Gençleşen ve kabuk değiştiren Göçmenköy, aynı zamanda tesisleşme ve kulübün geleceğine yönelik yatırımlarının yanı sıra özellikle kendi evinde oynayacağı maçlarda konuk ekiplere kolay bir rakip olmadığını gösterecek potansiyele sahip.
KARATAŞ: “SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”
Sezon öncesi yaşanan başkan krizinin ardından kulüpte daha önce başkanlık yapan isim Ersan Karataş, birkaç kez ertelenen genel kurullardan sonra başkanlığa adaylığını açıklamıştı. Karataş yeni sezon için hedeflerinin genç takımdan A takıma çıkardıkları oyuncular ve mevcut kadroda yer alan isimlerle kanlarının son damlasına kadar mücadele edeceklerini belirtti.
Kendi evlerinde oynayacakları maçlarda galibiyet için sahaya çıkacaklarını ve daha fazla efor sarf edeceklerini belirten Karataş, deplasmanlarda da puan veya puanlar almak için mücadele edeceklerini söyledi. Kulüp olarak temelde gençlere sahip çıkmak ve iyi bir göçmenköy yaratmak istediklerini belirten Karataş, Göçmenköy’ün geleceğini kurtarmak adına da adımlar attıklarını söyledi. Kulübe bir halı saha, bir fitness salonu ve bir otobüs alma düşüncesinde olduklarını, kendi kendini çevirecek bir Göçmenköy yaratacaklarını sözlerine ekledi.
YILDIZEV: “ÇANTADA KEKLİK DEĞİLİZ”
Göçmenköy İdman Yurdu yeni yönetimini oluşturması sonrası takımın başına Osman Yıldızev’i getirdi. Yıldızev daha önce Yenidüzen’e yaptığı açıklamada hazırlıkların iyi gittiğini belirtirken “Çalışkan bir başkan ve yönetim kurulumuz bulunuyor. Yönetimi, teknik kadrosu ve futbolcusu ile uyum içerisinde bir Göçmenköy var” diye konuşmuştu.
Yıldızev sözlerinin devamında ellerinde genç bir kadro olduğunu, bu gençleri tecrübeli isimlerle kaynaştırma hedefinde olduklarını söyledi. “Kimse bizi çantada keklik olarak görmesin” diyen Yıldızev, “Ligi mümkün olan en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Aklımızda düşmemeye oynayacağız diye bir düşünce yok. Düşmeme hedefi ile yola çıkarsanız düşersiniz” diye konuştu.
Göçmenköy’ün 2012-2013 sezonu kadrosu
Kaleciler
Okan Tezel
Behai Yılmazbaşar
Savunma
Beytullah Arık
Doğuş Beyit
Umut Özkan
Rifat Kanıöz
Orta Saha
Tonguz Kolçay
Tabi Eyeya
Hasret Devir
Mustafa Salman
Hüseyin Katmer
Bida
Mehmet Hamidi
Mehmet Kanıöz
Cemal Terkan
Okan Cihanlı
Forvet
Cem Dağoğlu
Hüseyin Akkurt
Halil İbrahim
Adem Özberenk
Sabri Uskanbaş
Gelenler
Adem Özberenk
Bida
Gidenler
İbrahim Kabore
Borga Cambaz
Emre Özalın
Mehmet Baykent
Göçmenköy’ün ilk devre fikstürü
1. hafta: B.Bağcıl
2. hafta: Cihangir (D)
3. hafta: Serdarlı
4. hafta: Hamitköy (D)
5. hafta: Doğan T.B.
6. hafta: K.Kaymaklı (D)
7. hafta: Mağusa T.G. (D)
8. hafta: Çetinkaya
9. hafta: G.Gücü (D)
10. hafta: Yenicami
11. hafta: Lefke (D)
12. hafta: Lapta
13. hafta: Türk Ocağı (D)

















