1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Girne satranççıları turnuvada buluştu
Girne satranççıları turnuvada buluştu

Girne satranççıları turnuvada buluştu

Satranç Eğitim Merkezi tarafından gerçekleşen ‘2015 Girne Satranç Turnuvası’ tamamlanırken, dereceye giren sporculara ödülleri verildi

A+A-

Satranç Eğitim Merkezi tarafından her yıl düzenlenen turnuva bu yılda ‘2015 Girne Satranç Turnuvası’ adı altında düzenlendi.

10 satranç tamının mücadele ettiği organizasyonda Orsen Satranç takımı birinci olurken, ikinciliği Girne Deniz Plaza satranç takımı elde etti. Schindler satranç takımının üçüncü olduğu turnuvada, BSM Computer, Girne Akay optik, Dimes Satranç takımı, Emekli Subaylar Derneği ve Çatalköy Belediyesi satranç takımları özel ödül aldılar.

Berova: “Satrancın okullara girmesi için çalışmalar devam ediyor”
Satranç Eğitim Merkezi’nin organize ettiği ‘2015 Girne Satranç Turnuvası’nın yemekli ödül törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, başarılı olan satranç takımların kaptanlarına plaketlerini verirken, yaptığı konuşmada “satranç sporunu her bireyin rahatlıkla oynaya bileceğini bunu da ancak okulların eğitim müfredatına alarak olabileceğini” söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, göreve atandığı günden itibaren konu ile ilgili olarak çalışma başlattığını ve önümüzde ki sezondan itibaren okullar arası satranç şampiyonalarının da başlayacağının müjdesini verdi.

Nailer: “Bu başarı katılan tüm takımlarındır”
Satranç Eğitim Merkezi Başkanı Suat Nailer ise yaptığı konuşmada, “ bu organizasyonun başarılı olması için çalışmalara katkı koyan tüm katılımcılara fedakarca çalışarak, özveri gösterdikleri için gerçek kahraman sizlersiniz” dedi.  Başkanı Suat Nailer konuşmasının sonunda katılımcılara “İyi ki varsınız, İyi ki bizimlesiniz” diyerek birer gül verdi.

Kansu: “Satranç takımsal karşılaşmalarda daha eğitici olduğu gözlemlenmektedir”
2015 Girne Satranç Turnuvası hakkında bilgiler veren Defne Kansu, “Satrancın bireysel bir spor olduğunu düşünenler, bireysel turnuvaları ön plana çıkarmak isteseler de takımsal karşılaşmaların daha eğitici olduğunu görmelidirler” dedi.

Defne Kansu, satrançta takım maçları, çoğu bireysel turnuvadan daha heyecanlıdır ve satrancı sevenler de satrançtan sıkılanlar da takımsal paylaşımdan dolayı havaya girer ve maçların  sonunda yapılan kritikler çok eğiticidir” dedi.

Bu haber toplam 1336 defa okunmuştur