1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Fengaros ayışığında 10.yaşını kutluyor
Fengaros ayışığında 10.yaşını  kutluyor

Fengaros ayışığında 10.yaşını kutluyor

Dünyadan ve Kıbrıs’tan kendi alanında öncü müzisyenleri buluşturan adanın en iyi festivallerinden olan Fengaros Festivali’nin 10.yaş kutlamaları güzel Trodos köyü Kato Drys’te başladı.

A+A-

Murat OBENLER
Dünyadan ve Kıbrıs’tan kendi alanında öncü müzisyenleri buluşturan adanın en iyi festivallerinden olan Fengaros Festivali’nin 10.yaş kutlamaları güzel Trodos köyü Kato Drys’te başladı. 10’dan fazla ülkeden 45’ten fazla canlı performansı ve DJ performanslarının sahneleneceği,birçok atölye çalışmasının yer alacağı 3 günlük büyük buluşmanın ilk gününde birçok sahnede farklı tarzlarda müzik yapan müzisyenler performanslar sergiledi.

obenler-3-003.jpg

Sanatseverler Köy Sahnesi, Ana Sahne ve Gizli Bölgeler arasında mekik dokudu
Poptan rock’a uzanan Ana (Alan)Sahne, folk müzik ağırlıklı Köy Sahnesi ve elektronik ağırlıklı Gizli Bölgeler ile farklı müzik tarzları olan müzikseverlere hitap eden festivalin ilk gününde Ana Sahnede Avrupa’nın en eski ve efsane hardrock,saykodelik rock grubu Nightstalker, hard rock grubu The Ladderman, Private Garden, Citrus Bloosom, Kontovourkis And Co. Ve VAS Stylianos sahne alırken Köy Sahnesi’nde Bulgar “Etnobass” grubu Oratnitza, Yunan şanson sanatçıcı ve kemancısı Fotis Siotas, George Kontrafouris Trio, Kalesma, Sias, Judith Backedorf ve Dj.Sofranis sahnedeydi. Calsberg Beer Garden’da ise Aristomedos, Billyd ve Alekkos B2B Motif setleriyle müzikseverleri eğlendirdi.
Kendine özgü deneysel müzikal karışımlar yaratan Kıbrıslı-Ukraynalı performans sanatçısı Nama Dama (Anastasia Demetriadou) ise Yiannis Constantinou(çello) ve Xanthos Pattichis(bas) eşliğinde
Gizli Alanda sahne alarak deneysel çalışmaları ile müzikseverleri farklı bir dünyaya götürdü.

obenler-4-001.jpg

Biletler internetten satışta
Bugün (29 Temmuz Cuma) saat 20:30’da İnal Bilsel de ülkemizden müzisyenlerin eşliğinde Ana Sahnede performans sergileyecek. Festival için biletler https://fengaros.com/tickets adresinden alınabilir.

obenler-5.jpg

obenler-6.jpg

 

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
Etiketler :