
'EVİMİZİN AVANTAJINI KULLANACAĞIZ'
Bu akşam, Telsim Süper Lig’in kritik maçında Hamitköy ile Atatürk Stadı’nda karşılaşacak olan Gençlik Gücü’nün başarılı teknik direktörü Mehmet Solkanat YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada bu maçta ev sahibi olmanın avantajını kullanmak
Telsim Süper Lig’de haftanın açılış karşılaşmasında Hamitköy’ü ağırlayacak G.Gücü’nde teknik direktör Mehmet Solkanat, kendi sahalarında oyanayacakları bu maçı kazanmak ve daha önce evlerinde kaybettikleri Ocak ve Cihangir maçlarını telafi etmek istediklerini söyledi
Necmi Belge
Bu akşam, Telsim Süper Lig’in kritik maçında Hamitköy ile Atatürk Stadı’nda karşılaşacak olan Gençlik Gücü’nün başarılı teknik direktörü Mehmet Solkanat YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada bu maçta ev sahibi olmanın avantajını kullanmak istediklerini söyledi.
Solkanat, geçmiş haftaların eleştirisini yaparken, son üç haftada TOL maçından başlayarak büyük şansızlıklar yaşadıklarını belirtireken, gerek takım içerisinde fiziksel yetersizlik, gerekse sakatlıklar ve en önemlisi kasıtlı olmadığını düşündüğü hakem hatalarının kendilerini gerçekten zor duruma düşürdüğünü iddia etti.
“MAÇ KAZANMAYA ALIŞMALIYIZ”
Özellikle, Cihangir maçında oyunu 2-0’a geçirme golünü nizami olarak attıktan sonra, yardımcı hakemin hiç anlayamadığı bir bayrağı ile gollerinin iptal edilmesinin morallerini bozduğunu anımsatan Solkanat, 1-0’dan 3-1 geriye düştüklerini, ikinci yarıda maçı çevirmeye çalıştıklarını ancak, fizik kondisyonlarının bunu başarmak için yeterli olmadığının altını çizdi.
Solkanat, esas amacının Gençlik Gücü takımını maç kazanma özelliğine alıştırmak ve sendromuna alıştırmak ve geriye düştükleri anlarda bu sendromdan kurtulup, maçı çevirebilme özelliğini takıma adapte etmek olduğunu vurguladı.
Bunun için yoğun uğraşlar verdiklerini dile getiren Solkanat bu bağlamda Serdarlı maçında geriye düştüklerini ancak fizik kondisyonları yeterli olmamasına rağmen maçı leyhlerine çevirebilme alışkanlığında küçük bir adım olduğunu ifade etti.
Serdarlı takımının kendisine göre çok güçlü, ikili mücadelelerde çok iyi ancak gol yollarında bireyselliği ön planda tutan bir ekip olduğunu vurgulayan Solkanat, Serdarlı’ya karşı galip gelmelerinin esas nedeninin, oyunu doksan dakika leyhlerine olacak şekilde düşünüp, uygulamak olduğunu söyledi.
“OCAK VE CİHANGİR’İN TELAFİSİ OLACAK”
Bu akşam karşılaşacakları Hamitköy karşılaşması ile de ilgili olarak konuşan Solkanat, bu maçta saha avantajını iyi kullanmak istediklerini dile getirirken, kendi sahalarında kaybettikleri Türk Ocağı ve Cihangir maçlarını telafi etmek istediklerini ileri sürdü.
Solkanat, bu maçın gece olması nedeniyle, futbolcularının üzerinde olumlu ve olumsuz ne gibi etki yapacağını merak ettiğini ve bunu sahada göreceklerini ifade ederken, rakiplerine saygı duyduğunu ve onlara da başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

















