1. HABERLER

  2. SPOR

  3. DOSTLUK MESAJLARI VERİLDİ
DOSTLUK MESAJLARI VERİLDİ

DOSTLUK MESAJLARI VERİLDİ

KTSYD geleneksel ‘Yılın Başarılıları Ödül Töreni’ geçtiğimiz gerçekleştirilirken, tören renkli görüntülere sahne oldu

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) geleneksel ‘Yılın Başarılıları Ödül Töreni’ geçtiğimiz akşam gerçekleştirilirken, tören renkli görüntülere sahne oldu, barış ve dostluk mesajları verildi. KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir her iki derneğin Ana-Yavru değil, kardeş ilişkisinde olduklarına vurgu yaparken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Kıbrıs Rum Spor Yazarları Derneği (EAK) yöneticilerini Rumca “Hoşgeldiniz” diyerek selamladı.

Üç dernek bir arada
Göçmenköy’de bulunan Dernek Binası’nın içerisinde yer alan Fikret Ünlü Yüzme Havuzu başında gerçekleştirilen geceye TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in yanı sıra Kıbrıs Rum Spor Yazarları Derneği (EAK) yöneticileri de katıldı. KTSYD, TSYD ve EAK yetkilileri tören başında ve esnasında bir araya sohbet ettti ve görüş alış verişinde bulundular. Özellikle TSYD ve EAK yetkilileri sohbet ederek tanışma fırsatı yakaladı.

Kaçmaz ve Tongir’den ‘kardeş dernek’ vurgusu
Gecede KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve TSYD Başkanı Oğuz Tongsir her iki derneğin kardeş dernekler olduğuna ve birlikte adım attıklarını belirtti. Kaçmaz yaptığı konuşmada TSYD ile ilişkilerin Ana-Yavru olarak değil kardeş iki dernek şeklinde olduğunu belirtti. Tongsir, Kaçmaz’ın konuşmasına katıldığını belirtirken KTSYD’nin artık yavru kuruluş olmadığını ve ortak adım attıklarını dile getirdi.

Akıncı’dan Rumca ‘Hoşgeldiniz’
Gecede konuşma yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, EAK yöneticilerini Rumca ‘Hoşgeldiniz’ diyerek selamladı. KTSYD ve TSYD başkanlarının yaptıkları konuşmada vurguladıkları kardeş ilişkilerinin altına imzasını attığını belirten Akıncı, EAK yöneticilerinin konuşma şansı olması halinde onların da sporun barışa yapacağı katkıdan söz edeceklerini belirtti.

“Görev bırakmak bir erdemdir”
Akıncı, Temmuz ayında görevini devretmeye hazırlanan KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz’ı da tebrik ettiğini belirtirken “Daha çok genç ama görevi bırakacağını söyledi. Görev bırakabilmek bir erdemdir. Kolay bir iş değildir. Dernek başkanı da olsanız, başka bir kurumun başkanı olmak kolay değildir. Bunu bu gece kendisi açıkladı. Ama eminim aday olacak, bu görevi üstlenecek olanları da yalnız bırakmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur