1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. CTP Kadın Örgütü Başkanı İncirli
CTP Kadın Örgütü Başkanı İncirli

CTP Kadın Örgütü Başkanı İncirli

Kadın Örgütü’nde yeni dönem: Başkan Sıla Usar İncirli!

A+A-

CTP Kadın Örgütü 9. Olağan Kurultayı bugün gerçekleşti, başkanlığa CTP Milletvekili, Dr. Sıla Usar İncirli getirildi.

KTAMS toplantı salonunda saat 14.30'da başlayan kurultaya Başbakan Tufan Erhürman, Meclis Başkanï Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Dr. Filiz Besim, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali'nin yanı sıra çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı katıldı.

58380525_2399050726792443_7810879558034391040_n.jpg

POGO Genel Sekreteri Skevi Koukouma da kurultayda hazır bulundu. 

Kurultayda konuşan POGO Genel Sekreteri Skevi Koukouma, yeni CTP kadın oluşumunu heyecanla beklediklerini, federal Kıbrıs için mücadele ettiklerini kaydetti.


Cumhuriyetçi Türk Partisi Kadın Örgütü 9. Olağan Kurultayı bugün KTAMS konferans salonunda gerçekleştirildi. Başkanlığa Sıla Usar İncirli’nin getirildiği kurultayda yirmi altı kişilik Kadın Meclisi de belirlendi. Kurultaya Başbakan ve Genel Başkan Tufan Erhürman, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe yöneticileri ile çok sayıda kadın ve genç üye katıldı. Divanın oluşturulmasının ardından başlayan kurultay, demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. Coşkulu anların yaşandığı kurultayda kadınlar yeni dönemi heyecanla selamladı. Ülkedeki her bir emekçi kadının CTP çatısı altında örgütlenmeye çağrıldığı kurultayda toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış sürecinde CTP’li kadınların rolünün önemi vurgulandı. Kurultaya Kıbrıs’ın güneyinden de davetliler katıldı. POGO Genel Sekreteri ve AKEL milletvekili Skevi Koukouma kısa konuşmasıyla kurultayı selamladı. Kurultay Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın hitabıyla devam etti. Faaliyet ve mali raporların okunup aklanmasının ardından kurultay tamamlandı.

 

ERHÜRMAN: EŞİTLİK İÇİN ATILAN TÜM ADIMLARIN ALTINDA CTP’Lİ KADINLAR VAR

Başbakan ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman burada yaptığı kısa konuşmada CTP Kadın Örgütü’nün gerek tarihi gerek bugüne kadarki faaliyetleri gerekse düşünce dünyası açısından başka hiçbir örgüte benzemediğini söyledi. İsmiyle de zihniyetiyle de tarihiyle CTP Kadın Örgütü’nün yerinin ayrı olduğunu ifade eden Erhürman, eşitlik mücadelesinin bayrağını taşıyan CTP’li kadınların bir an önce hareketleneceğine inanç taşıdığını belirtti. Ülkede kadın politikasının oluşturulmasına en çok katkı koyan örgütün CTP Kadın Örgütü olduğunu vurgulayan Erhürman, kadınlar ve toplumsal cinsiyet eşitliği için atılan tüm adımların altında CTP’li kadınların imzası olduğunu belirtti. Erhürman son olarak CTP’lilerin sokakta olması gerektiğini kaydederek, “CTP Kadın Örgütü bu işi çok başarılı yapacak buna hiçbir kuşkum yok. İyi ki buradasınız, iyi ki bu kadar kararlısınız” dedi.

           

İNCİRLİ: CTP’Lİ KADINLAR DAĞ GİBİ

Kadın Örgütü Genel Başkanı Sıla Usar İncirli konuşmasında, CTP’li kadınların parti tarihi kadar eski çalışmalarında biriktirdikleri tüm deneyimlere, tüm mücadeleye sahip çıkarak, onların emeklerini, başarılarını ve bu topluma çok şey kazandıran mücadelelerini selamlayarak yeni yolu yürümeye başlayacaklarını belirtti.

“Cumhuriyetçi Türk Partisi olmasaydı temel hak ve özgürlükler, eşitlik, adalet, demokrasi ve barış mücadelesinde bu toplumun ve bu ülkenin neler kaybetmiş olacağını hayal bile etmek ürkütücüdür” diyen İncirli, CTP’li kadınların kadına yönelik her türlü ayrımcılık ve şiddetin karşısında dağ gibi durduğunu, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesini yükselttiğini ifade etti.

 

Bu haber toplam 2560 defa okunmuştur
Etiketler :