1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Böyle geldi böyle gider
Böyle geldi böyle gider

Böyle geldi böyle gider

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti yine spor çatısı altında bir kez daha bir araya geldi

A+A-

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti yine spor çatısı altında bir araya geldi. Her fırsatta birbirini tanımadığı söyleyen iki ülkeyi spor yine buluşturdu. İtalya’da düzenlenecek 2014 Dünya Voleybol Şampiyonası’na Avrupa’dan katılacak ekiplerin belirleneceği eleme grubu maçlarında Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti, Romanya ve Ukrayna I Grubu’nda yer alıyor. Bu bağlamada Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı grupta mücadele dün Türkiye Voleybol Federasyonu Spor Kompleksi, Başkent Spor Salonu’nda başladı. Yarın tamamlanacak grup müsabakalarının ilkinde Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti karşı karşıya geldi.
Ankara Başkent Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Türkiye rahat bir şekilde kazandı. Türkiye 25-9, 25-9 ve 25-12’lik set sayıları ile skoru 3-0’la taşıyarak eleme grubundaki ilk maçını kazandı.

En çok futbol buluşturdu
Her iki ülke daha önce spor çatısı altında birçok kez karşı karşıya geldi. Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti’ni en fazla futbol buluşturdu. UEFA’nın düzenlediği Şampiyonlar Ligi, eski adı ile UEFA Kupası şimdiki adı ile Avrupa Ligi organizasyonlarında Trabzonspor ve Fenerbahçe Kıbrıs’ta ve Türkiye’de karşı karşıya geldiler. Futbolda milli takımlar bazında da maç oynayan iki ülkenin 19 yaş altı takımları UEFA Avrupa Şampiyonası Elit Tur mücadelesinde karşılaşmışlardı.

Diğer branşlar
İki ülkenin spor çatısı altında buluşması sadece futbolda gerçekleşmedi. Avrupa Basketbol Federasyonu (FIBA) çatısı altında erkekerde ve kadınlarda Euroleague ve Eurochallange kupası adı altında birçok kez karşı karşıya gelindi. 2012 yılında Türkiye’de düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Kıbrıs Cumhuriyeti de yer alarak mücadele etti. Trabzon’da 2011 yılında düzenlenen 11’inci Avrupa Gençlik Olimpiyatları’nda Kıbrıs Cumhuriyeti yer alarak oyunlarda mücadele etti. Yaz aylarında Mersin’de başlayan 17’nci Akdeniz Oyunları’nda bir Akdeniz ülkesi olan Kıbrıs Cumhuriyeti de yer aldı ve atletizmde birincilik kürsüsüne çıkma başarısı gösterdi.

Bu haber toplam 1946 defa okunmuştur