1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. BEŞPARMAK 35 BİN TL’YE İCRALIK
BEŞPARMAK 35 BİN TL’YE İCRALIK

BEŞPARMAK 35 BİN TL’YE İCRALIK

KKTC Hentbol Federasyonu başkanlığı tarafından finanse edilen Beşparmak Spor kulübü, eski antrenörü Rüştü Şahin, alacaklarına karşılık kulübe icra yolladı. Takımın eski antrenörü Rüştü Şahin Türkiye Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Beş

A+A-

 

 

KKTC Hentbol Federasyonu başkanlığı tarafından finanse edilen Beşparmak Spor kulübüne, eski antrenörü Rüştü Şahin, alacaklarına karşılık icra yolladı

 

Beşparmak Spor Kulübü başkanı Atalay Şanlı, “Antrenörler ve oyuncularla anlaşmaları KKTC Hentbol federasyonu başkanı Barış Toprakcı yaptı ama icraya ben verildim” dedi

 

Rüştü Şahin’in 35 Bin TL alacağına karşılık icraya verdiği Beşparmak Kulüp başkanı Atalay Şanlı, “Bende cebimden 60 Bin TL harcadım, benim param ne olacak” açıklamasında bulundu

 

Hüseyin KIRAL

 

KKTC Hentbol Federasyonu başkanlığı tarafından finanse edilen Beşparmak Spor kulübü, eski antrenörü Rüştü Şahin, alacaklarına karşılık kulübe icra yolladı.

Takımın eski antrenörü Rüştü Şahin Türkiye Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden Beşparmak Spor Kulübü’nden 35’bin TL alacağı olduğu gerekçesi ile kulübe geçtiğimiz hafta icra gitti.

Türkiye liglerinde mücadele edebilmesi için Mersin’de kurulan Beşparmak Spor Kulübü başkanlığına getirilen Atalay Şanlı, kulübün borçları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Rüştü Şahin, kulübün başında ben göründüğüm için bana 35 bin TL icra gönderdi. Bu 35 bin TL masraflarla birlikte 50 bini geçer” dedi.

 

“HENTBOLUN ‘H’SİNDEN ANLAMAM”

 

Hentbol’un ‘H’sinden dahi anlamadığını belirten Atalay Şanlı, üç yıl önce birkaç tanıdık vasıtası ile sırf KKTC’ye uygulanan spor ambargosuna karşı mücadele etme fikrini benimsediği için kabul ettiği kulüp başkanlığında “icralık olmam beni çok üzmüştür” dedi.

Atalay Şanlı, kulüp olarak Rüştü Şahin’e borçlu olduklarını inkar ederken, borçlarının sadece 9 bin TL olduğunu belirtti.

Kulüp yönetimine hiç karışmadığını tek yetkilinin ayni zamanda KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Barış Toprakçı’nın olduğunu belirten Atalay Şanlı, “Antrenör ve oyuncularla anlaşmaları Barış Toprakçı yaptı, ben de onayladım ancak bizlere verilen sözler ve vaat edilen vaatlerin hiç biri yerine getirilmedi” dedi.

Kulübün geçtiğimiz sezondan kalma oyuncu borçlarının da bulunduğunu belirten Atalay Şanlı, kendisinin de durduk yerde cebinden 60 Bin TL harcadığını söyledi.

 

“AHMET YÖNLÜER 400 BİN TL SÖZ VERDİ”

Şanlı sözlerinin devamında “Yeni sezona girmeden Barış Toprakcı, Mustafa Akyön (o da şimdi ortalarda yok) ile oturup bu işin bu şekilde devam etmeyeceğini acilen takıma sponsor olabilecek kişi veya kişilerin sahip çıkması gerektiğini söyledik. Konu ile ilgili Türkiye’de yaşamını sürdüren Gönyeli’li Ahmet Yönlüer’e teklif götürdük, o da kabul etti. Ahmet Yönlüer, Avrupa ve Türkiye’de iş yapan Arap iş adamı dostlarının çok olduğunu ve kulübe 400 Bin TL’lik sponsor kaynağı yarata bileceğini söyledi. Basın toplantısı ile Ahmet Yönlüer’in kulüp başkanı olduğunu ilan ettik ama o andan sonra kendisini hiç görmedik” dedi.

 

“LİGDEN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Her geçen gün kulübün borcunun arttığını söyleyen Atalay Şanlı, geçtiğimiz sezondan kalma sporcu borçlarının da bulunduğunu söylüyor.

Atalay Şanlı, KKTC Hentbol Federasyonu başkanı Barış Toprakçı ile yaptıkları toplantı sonrası, borçluların bir an önce ödenmesine ve takımın gerekirse de ligden çekeceklerini belirtti.

Yapılan araştırmada borçlardan kurtulmanın bir diğer yolunun da kulübü ‘fesh’ etmek olduğu ortaya çıkarken, verilen sözlerin yerine getirilmemesi devam ederse son olarak kulübü ‘fesh’ edecekleri ortaya çıktı.

 

“100 BİNLERİ GEÇER”

 

Atalay Şanlı ile yapılan görüşmede, görülen odur ki KKTC Hentbol Federasyonu tarafından finanse edilen Beşparmak spor kulübünün borcunun 100 bin TL’yi geçtiği gerçeğini ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sezon takımda bulunan TC uyruklu profesyonel oyunculara karşılık, KKTC’li sporculara da borçlu olduklarını belirten Şanlı, bazı oyunculardan da cep telefonuna çok kötü mesajlar geldiğini vurguladı.

 

ULUTAN TATAR 11 BİN TL ALACAKLI

 

Atalay Şanlı’yı doğrularcasına görüştüğümüz Beşparmak hentbol takım oyuncusu Ulutan Tatar, 11 Bin TL’de kendisinin alacaklı olduğunu açıkladı.

Ulutan Tatar, “İki yılı aşkın bir süreden beri KKTC Hentbol Federasyonu sekreterliğini de yürütmekteyim, iki sezondur da Beşparmak hentbol takımının oyuncusuyum, alacaklarım yüzümden çok sevdiğim hentbolu bırakma noktasına geldim. Şu anda telefonlarıma dahi çıkmıyorlar” dedi.

 

KKTC’Lİ OYUNCU VE ANTRENÖRLERİN ALACAKLARI 50 BİN TL

 

Yapılan araştırmada Beşparmak Hentbol Takımı’nın KKTC’li oyuncuları ve antrenörlerinin alacakları 50 Bin TL’nin üzerinde olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezondan kalan alacaklarını tahsil etme adına bu yıl da takımda kaldıklarını ancak her geçen gün alacaklarının çoğaldığını belirten oyuncular paralarının nasıl ve ne şekilde tahsil edeceklerini de bilmediklerini söylediler.  

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1367 defa okunmuştur