1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yol ‘kontrollü’ açılacak
Yol ‘kontrollü’ açılacak

Yol ‘kontrollü’ açılacak

Kasım sonu trafiğe açılacağı duyurulan Lefkoşa- Girne Anayolu’nda ikinci etap çalışmaları tamamen bitmedi, yolun “kontrollü” olarak trafiğe açılacağı ifade edildi…

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa- Girne Anayolu’ndaki yenileme çalışmaları hedeflenen tarihe 1 gün kala, “kontrollü” olarak trafiğe açılacak.

Kasım sonuna doğru tamamlanarak trafiğe açılacağı duyurulan yolda ikinci etap çalışmaları tamamen bitmezken, bazı ufak tefek işlemlerin kaldığı belirtildi.  

Karayolları Dairesi’nden alınan bilgide, çalışmalarla ilgili bir takım işlemlerin devam ettiği, yolun yarın gerekli güvenlik önlemleri alınarak, trafiğe açılacağı ifade edildi.

Yenileme çalışmalarının tam olarak bitmediğini aktaran Karayolları Dairesi, orta refüje dolgu yapılması,  oto korkulukların çakılması ve kenar refüjlerin dolgu işlemleri gibi çalışmaların devam edeceğini aktardı. Kısa bir süre daha bu çalışmaların süreceğini aktaran Karayolları Dairesi, şerit daraltması gibi gerekli yol güvenliği sağlanarak, yolun yarın kontrollü olarak trafiğe açılacağını açıkladı.

Karayolları Dairesi, orta refüje dolgu yapılması,  oto korkulukların çakılması ve kenar refüjlere dolgu yapılması gibi işlemler nedeniyle çalışmaların kısa bir süre daha alacağını açıkladı

Hedef Kasım sonuydu

4,8 kilometrelik yolda 27 Şubat’ta başlayan yenileme çalışması için hedef 3 ayda tamamlanmasıydı.  Yolun birinci etabı 1 Haziran’da tamamlanarak trafik tek şeritten verilirken, yol çalışmasının ikinci etabı 22 Haziran’da başlamıştı.

Bu ayın başında çalışmaların ikinci etabında üç tabaka asfalttan ikinci tabaka asfaltın serimi tamamlanmış, üçüncü tabaka asfalt serimi yapılmıştı.

İkinci etabın yatay-dikey işaretlemeleri ve yol çizgileriyle birlikte kasım ayının sonuna doğru tamamlanıp tamamen trafiğe açılması planlanmıştı.

Çalışmalar geçici olarak durmuştu

Hatırlanacağı üzere 22 Haziran’da başlayan ikinci etap çalışmaları mali ve idari nedenlerle geçici süre durmuştu. Yol çalışmasında hizmet veren işçileri, ekonomik kriz nedeniyle ödemelerini alamadıkları için işi durdurmuştu. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı,  projenin TC yönetim sisteminde yaşanan değişim nedeni ile alt komitelerin oluşturulamaması ve hak edişlerin ödenememesinden dolayı geciktiğini belirtmişti.


yeniduzen-satin-aliniz-20181129092028.jpg

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur