1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YDÜ başarısını paylaştı
YDÜ başarısını paylaştı

YDÜ başarısını paylaştı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret etti

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber dün Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’ne yükselen Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı’nı kabul etti. Kabuldeki konuşmasına tüm ekibi kutlamakla başlayan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 250 bin nüfuslu bir ülkenin 70 milyonluk ülkede böyle bir başarıyla ulaşmış olmasının önemine dikkat çekti. Takımın başarısının 1. Lig’de de devam etmesini dileyen Yorgancıoğlu çok uzun yıllar ülkemize yabancı takımların gelip maç yapmadığını, YDÜ’nün katılacağı ligdeki takımların burada maç yapması halinde sporun önünde yeni seçenek yaratacağını belirtti.

Günsel: “G.Saray ve F.Bahçe burada maç yapacak diye yola çıkmıştık”
YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel, ise kabuldeki konuşmasında zor geçirdikleri bir yılı başarı ve mutlulukla tamamladıklarını kaydederek, Ercan Havaalanı’nda büyük bir kalabalık tarafından karşılandıklarını belirtti.
Günsel, “İnsanların yüzündeki tebessüm bize ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ve büyük sularda da yüzebileceğimizi gösterdi” dedi.
Bu yılki hedeflerinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu söyleyen Günsel, “Geçtiğimiz yıl da Galatasaray ve Fenerbahçe burada maç yapacak diye yola çıkmıştık. Bu yıl geliyorlar” dedi.
YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Atamtürk ise YDÜ’nün ülke sporundaki çitayı yükselttiğine de dikkat çekti. Takımın antrenörü Cemal İlker Gözeneli kabulde kısa bir konuşma yaparak elde ettikleri sonucun tüm Kıbrıs’a hayırlı olmasını diledi.

Siber başarıların devamını diledi
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada  sporcuları kutlayarak, başarılarının birinci ligde de sürmesini temenni etti ve başarılar diledi. Üniversitelerin sadece eğitim alanında değil her alanda ülkeye pozitif katkı yapabileceğini vurgulayan Siber, sporda yakalanan bu başarının ülkeye hayırlı olmasını temenni etti, basketbol takımını birinci ligde heyecanla izleyeceklerini kaydetti.

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur