1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”
“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

“Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır”

Yerel yönetimler seçimlerinde Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG), yerel yönetimlerinde “Yıldızlı Belediyeler” söyleminin mimarlarından, Değirmenlik Belediyesi’ne sekiz yılda adeta sihirli bir değnek dokunduran Başkanı Osman Işısal “Yap

A+A-

Burhan Gürkan- Necmi Belge
Pazar günü yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde  Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP-BG), yerel yönetimlerinde “Yıldızlı Belediyeler” söyleminin mimarlarından, Değirmenlik Belediyesi’ne sekiz yılda adeta sihirli bir değnek dokunduran Başkanı Osman Işısal “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.
Başkan Işısal ile dün başkanı bulunduğu Değirmenlik Belediyesi’ndeki makamında ve anıt eserlerinden olan Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda konuştuk.

Dört yılda birçok tesis yapıldı
Başkan Işısal, Değirmenlik Belediyesi özellikle son dört yılda içerisinde spora yapmış olduğu  gerek tesisleşme, gerek futbol sahası, gerekse diğer  halı saha konusunda oldukça bir atılım yaptığını açıkladı.
Geriye bakılacak olursa bunun sözünü kendisinin, zamanın Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu’nun da konuşmacı olarak hazır bulunduğu KTSYD Sporun Vizyonu Eğitim Semineri’nde açıkladığını anımsatan Işısal, ondan sonraki süreç içerisinde bu yatırımlara başladıklarının altını çizdi.
Bu bağlamda, Balıkesir ve Sadık Cemil Stadı olmak üzere halı sahaları yapmaya başladıklarını belirten Işısal, buradaki amacın tesisileşme, ülke gençliğini kötü alışkanlıklardan kurtarmak,  kahve köşelerinden korumak ve bölge halkının sosyal bağlarını güçlendirmek için beş tane halı saha yapıldığını söyledi.
Işısal devamla, Cihangir’e, Düzova’ya, Meriç’e, Dilekkaya ve  Kırıkkale’ye beş halı saha yaparken, bu tesislere kafeterya ve tuvalet, duş gibi gereksinmeleri de yerine getirdiklerini belirtti.

Balıkesir ve Değirmenlik Stadları
Yine geçmiş olduğumuz dönem içerisinde yıllarca atıl durumda olan Balıkesir Sahası’na el attıklarını ifade eden Işısal, bu stat zeminini FIFA standarlarına uygun bir şekilde sentetik çim olarak hem bölge, hem de KKTC futboluna hizmet vermesi için tamamladıklarını dile getirdi.
Anımsanacağı gibi, Değirmenlik Spor Kulübü son 18 aydır maçlarını Cihangir Stadı’nda yapmakta olduğunu belirten Işısal bu nedenle, daha sonra Değirmenlik Stadı yeniden gözden geçirilirken, zemini de FIFA standartlarına uygun olarak sentetik çim yapıldığını ifade etti.
Işısal, önümüzdeki günlerde U15 final maçının Değirmenlik Stadı’nda oynanacağını açıkladı.   Tesisleşme denildiği zaman, Değirmenlik Spor Kulübü lokalini yeniden yapıldığını anımsatırken,bu binada büyük bir salon, kulübe gelir sağlamak için yola bakan tarafta dört adet dükkan, gerek yerli, gerek konuk takımlar, gerekse hakemler için duşlar, soyunma odaları, tuvaletler yapıldığını belirtti.
Cihangir Stadı’nda yabancı futbolcuların barınması için iki oda, VIP bölümü ve hakemler için de soyunma odalaları, duş ve tuvaletler yapıldığını ifade eden Başkan Işısal, son dört yıl içerisinde spor altyapı tesisler için takriben 3 Milyon TL harcandığını açıkladı. 

Mesarya Arena Projesi
Başkan Işısal, spora verdikleri önemin bir kanıtı olarak önümüzdeki dönemde Mesarya Arena Kapalı Spor Salonu projesini hayata geçirmek istediklerini belirtti.
Mesarya Arena’nın projesinin, Değirmenlik Belediyesi projeleri arasında üçüncü sırada olduğunu belirtirken, ilk düşünülen yerin bugünkü Demirhan’da atıl durumda bulunan futbol sahası olduğunu ifade eden Işısal, buranın Spor Dairesi’ne ait olduğunu, olmazsa alternatif yerleri olduğunu vurguladı.

“Spor sadece futbol değil”
Sporu sadece futbol olarak değil, basketbol, voleybol gibi salon sporları olarak düşündüklerini belirten Işısal bu zor koşullara rağmen, Değirmenlik İlkokulu’nun kendisinin de izlediği Mağusa’da yapılan İlkokullararası voleybol finallerinde şampiyon olduğunu ve KKTC’yi Türkiye’de temsil ettiğini, bölgede tesisleşme ve altyapı olması halinde bölge insanının ve çocukların ne yapabileceğinin göstergesi olduğunu ileri sürdü. 

Sosyal Aktivite Merkezi
Başkan Işısal, Değirmenlik bölgesi için düşündüğü diğer önemli bir projenin Sosyal Aktivite Merkezi olduğunu söyledi.
Sosyal Aktivite Merkezi’nin yerinin, Değirmenlik  girişinde sinema olarak kullanılan bir yer  olduğunu açıklayan Başkan Işısal,  9 bin metre karelik  bir alan üzerinde kapalı bir alanı olacağını, burada proje satranç, tenis, bilardo gibi sportif etkinliklerin yanı sıra folklör ve diğer kültürel etkinliklerin de yer alacağı bir amfitiyatro salonu olacağını belirtti.
Sosyal Aktivite Merkezi’nin projesinin çizildiğini ve bir televizyon programında basına tanıtıldığını belirten Işısal, burada toplantı salonu, bayanların müzikle spor yapabileceği birimler olacağını, Gönyeli Belediyesi’nin SAM ve Mağusa Belediyesi’nin MAGEM örneklerindeki gibi olacağının altını çizdi.

Tesisler devam edecek
Başkan Işısal, bundan sonraki dönemlerde de spor altyapı tesislerinin kendisine bağlı 16 köyde yapılmasına devam edileceğini ancak, bölgenin en önemli ihtiyacının kapalı salon olduğunu vurguladı.
Yakın köyler arasında yapılacak mini referendumlar ile ortak spor tesislerinin de yapılacağını ifade eden Işısal, bölge spor kulüplerine katkılarının da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1463 defa okunmuştur