1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yangın Lefkoşa’yı elektriksiz bıraktı
Yangın Lefkoşa’yı elektriksiz bıraktı

Yangın Lefkoşa’yı elektriksiz bıraktı

Haspolat Bölgesi’nde öğle saatlerinde hurdalık arkasında başlayan arazi yangını, Haspolat trafo merkezini de etkiledi

A+A-

 

Fehime ALASYA

Haspolat Bölgesi’nde öğle saatlerinde hurdalık arkasında başlayan arazi yangını, Haspolat trafo merkezini de etkiledi, Lefkoşa’yı besleyen 132kV  yüksek gerilim hattı kesicisinin açılması nedeniyle yaşanan bazı teknik sıkıntılar, Lefkoşa bölgesini elektriksiz bıraktı.  

Orta gerilim elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle Lefkoşa bölgesi elektriksiz kaldı. Kesintiye Haspolat bölgesinde başlayan arazi yangınının sebep olduğu ifade edildi.

Elektrik Kurumu’ndan alınan bilgide;

Arazide çıkan yangın sebebiyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na ait yüksek gerilim iletim hatlarının korumaları devreye girerek hattı enerjisiz bıraktığı belirtilen açıklamada, “Buna bağlı olarak Lefkoşa Trafo Merkezi, Meriç Trafo Merkezi, Haspolat Trafo Merkezi ve Ecvet Yusuf Yük Tevzi ile Gönyeli Yük Tevzi Merkez’leri devre dışı kalmıştır” denildi.

Kıb-Tek açıklamasında şunlar da kaydedildi:

“Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte Lefkoşa Trafo Merkezi’nden enerji alan bir kısım yerleşim yerlerine kısa sürede yeniden enerji verilirken, Haspolat Trafo Merkezi üzerinden elektrik enerjisi sağlanan yerleşim yerlerine yeniden elektrik verilebilmesi için İtfaiye yetkililerinin onayı beklenmektedir. Kurumumuza bağlı olmayan sebeplerle meydan gelen elektrik kesintisi sonucu vermiş olduğumuz rahatsızlık için tüketicilerimizden özür dileriz.”

Öğle saatlerinde Haspolat Bölgesi’nde hurdalık arkasında başlayan yangına Sivil savunma ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

y2-080.jpg

y3-051.jpg
Polis yangınla ile şu bilgiyi paylaştı; Bugün saat 12.30 sıralarında Haspolat Sanayi Bölgesindeki arazide çıkan yangın sonucu yaklaşık 15 dönümlük alandaki kuru otların yanı  sıra, 10 adet çam ve 70 adet akasya ağacı ile Kerim Özyağ'a ait 25 adet rulo balya ve 5 dönüm anız yanarak zarar gördü.  Yangına polis itfaiye, sivil savunma,  Orman Dairesi ekipleri ile Değirmenlik Belediyesine ait su tankeri ve bölge halkı iş makineleri ile müdahale etti.  Yangının çıkış sebebi araştırılıyor .

y4-030.jpg

y5-009.jpg

Girne de elekriksiz

Öte yandan Girne bölgesi için yapılan duyuruda ise orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak arıza tamir çalışması nedeniyle saat 12:25’ten yaklaşık saat 15:00’a kadar, Alsancak Mulla Bağdaşlar bölgesi ve civarına elektrik verilmediği belirtildi.

Elektrik enerjisinin, çalışmanın seyrine göre belirtilen saatten daha erken veya geç verilebileceği kaydedildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar şöyle:

ARIZALI KESİNTİ (GİRNE İLÇESİ)

05 Ağustos 2019 Pazartesi günü orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak arıza tamir çalışması nedeniyle saat 12:25’ten yaklaşık saat 15:00’a kadar; Alsancak Mulla Bağdaşlar bölgesi ve civarına elektrik verilemiyor. Çalışmanın seyrine göre elektrik enerjisi belirtilen saatten daha erken veya geç verilebileceğinden, şebekede her an elektrik enerjisi varmış gibi davranılması önemle duyurulur.

ARIZALI KESİNTİ (LEFKOŞA İLÇESİ)

05 Ağustos 2019 Pazartesi günü orta gerilim elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle saat 12:30’dan itibaren; Lefkoşa geneline elektrik verilemiyor. Arızanın tespiti ve giderilmesi için çalışma başlatılmıştır.

 

FOTOĞRAFLAR DEVRİM DEMİR

Bu haber toplam 3618 defa okunmuştur