1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yalana teşvik etti, TUTUKLANDI!
Yalana teşvik etti, TUTUKLANDI!

Yalana teşvik etti, TUTUKLANDI!

Abisini kurtarmak için tanığı yalan söylemeye teşvik etti, tutuklandı!

A+A-

Lefkoşa’da bir süre önce meydana gelen ırza geçme meselesiyle ilgili olarak, H.T. isimli şikayetçi kadını, 5 Mayıs’ta bir notere götürüp, cezaevinde tutuklu olan abisi N.A. ile ilgili şikayetini değiştirmesi ve tüm maddi, manevi masraflarını karşılayacağına dair kadını ikna ederek, “tanıkları yalan ifade vermeye ve doğru söylememeye teşvik etme” suçunu işlediği iddia edilen, ismini baş harfleri G.A. olan şahıs tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı, teminatla serbest bırakıldı

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da bir süre önce meydana gelen ırza geçme meselesiyle ilgili olarak, H.T. isimli şikayetçi kadını, 5 Mayıs’ta bir notere götürüp, cezaevinde tutuklu olan abisi N.A. ile ilgili şikayetini değiştirmesi ve tüm maddi, manevi masraflarını karşılayacağına dair kadını ikna ederek, “tanıkları yalan ifade vermeye ve doğru söylememeye teşvik etme” suçunu işlediği iddia edilen, ismini baş harfleri G.A. olan şahıs tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede yeminli şahadet veren meselenin tahkikat memuru Şefi Avcıl, zanlı G.A.’nın, şikayetçi konumundaki H.T.’yi notere götürüp, “ırza geçme olayının zorla ile değil, gönüllüyle gerçekleştirdiğine dair” noter tasdikli belge temin ettirdiği ifade etti. Zanlı ile soruşturmanın tamamladığını aktaran Avcıl, zanlı G.A.’nın uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Tacan Reynar, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının davalarında hazır buluncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, tüm seyehat ve pasaport belgelerini polise teslime etmesine direktif verdi. Ayrıca Yargıç, zanlı G.A.’nın haftada 1 gün de en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücut etmesine emir verdi.  Bu arada notere gidip şikayetini farklı şekilde yazdıran kadın H.T.’de önceki gün “amme fesatçılığından” mahkemeye çıkarılarak teminatla serbest bırakıldı.

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
Etiketler : ,