1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yahudiler, Filistinlilere yönelik ırkçı saldırıları protesto etti.
Yahudiler, Filistinlilere yönelik ırkçı saldırıları protesto etti.

Yahudiler, Filistinlilere yönelik ırkçı saldırıları protesto etti.

Batı Kudüs'te toplanan sol görüşlü bir grup Yahudi, Filistinlilere yönelik artan ırkçı saldırıları protesto etti.

A+A-

Batı Kudüs'te toplanan sol görüşlü bir grup Yahudi, Filistinlilere yönelik artan ırkçı saldırıları protesto etti.

Sosyal medya üzerinden organize olan sol görüşlü Yahudiler, "Kudüs Irkçılığa Sessiz Kalmayacak" yazılı pankart açarak Kings Goerg Caddesi'nden Ben Yahuda Caddesi'ne kadar yürüdü.

Filistinlilerle Yahudilerin bir arada yaşayabilmesini savunan eylemcilere, sağ görüşlü bazı Yahudiler tepki gösterdi. Çevrede geniş güvenlik önlemi alan İsrail polisi, eylemcilere müdahale etmek isteyen bazı sağcı Yahudileri olay yerinden uzaklaştırdı.

Irkçılık karşıtı eylemcilerden İbrani Üniversitesi öğrencisi 27 yaşındaki Ariel Cenura Cohen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irkçılık karşıtı bu eyleme Filistinli Araplar da katılacaktı ancak sağcı İsraillilerin saldırısına uğramaktan çekindikleri için gelmediler" dedi.

Kudüs'te ırkçı olmayan Yahudilerin de bulunduğunu göstermenin önemli olduğunu vurgulayan Cohen, şöyle konuştu:

"Biz Araplardan nefret etmiyoruz. İsrail'in geçen hafta Mescid-i Aksa'ya yönelik getirdiği kısıtlamalar son derece provokatif uygulamalar. Bu yasaklarla Araplara 'burada patron biziz' mesajı vermek istiyorlar. Bu uygulamalar kesinlikle barışa hizmet etmiyor. İsraillilerin saldırısına uğramaktan korktuğu için Batı Kudüs'e gelemeyen ve bana buradan birşeyler aldırmak için sipariş veren Filistinli arkadaşlarım var."

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan üç Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr'ın 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılarak öldürülmüştü. Hudayr'ın ölümünün ardından Kudüs, ikinci İntifada'dan bu yana en büyük sokak gösterilerine sahne olmuştu.

(AA)

Bu haber toplam 1126 defa okunmuştur