1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. United Medya’da TOPLU SÖZLEŞME
United Medya’da TOPLU SÖZLEŞME

United Medya’da TOPLU SÖZLEŞME

Kanal Sim, Sim Fm ve Yenidüzen’de toplu iş sözleşmesi imzalandı

A+A-

Devrimci Genel İş Sendikası ile Yenidüzen, Kanal Sim ve Sim FM arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı…

United Medya’da TOPLU SÖZLEŞME

Uzunca bir süredir Yenidüzen Gazetesi’nde devam eden ‘Toplu İş Sözleşmeli çalışma’ geleneğine, Kanal Sim ve Sim FM’de katıldı, United Medya’da örgütlülük taçlandı. 3 aylık görüşmeler ile kitle toplantılarının ardından Simen Yayıncılık’la ilk kez toplu sözleşme imzalandı, YENİDÜZEN’de ise 2015-2016 Toplu Sözleşmesi’ne imza kondu.

Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek, özel sektörde sendikalaşmanın tartışıldığı bu günlerde, atılan bu adımın önemine işaret etti, tüm basın emekçilerinin de sendikalı, toplu iş sözleşmeli, huzurlu bir ortamda çalışması temennisini belirtti.


YENİDÜZEN

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Dev-İş) bağlı Devrimci Genel İş Sendikası ile Yenidüzen Gazetesi, Kanal Sim ve Sim FM arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Simen Yayıncılık ve Yenidüzen Ltd. ile yapılan toplu sözleşmeleri ile United Medya Grubu’nun tümünde toplu sözleşme düzenine geçildi.

Uzunca bir süredir Yenidüzen Gazetesi’nde devam eden ‘Toplu İş Sözleşmeli çalışma’ geleneğine, Kanal Sim ve Sim FM’de katıldı, United Medya’da örgütlülük taçlandı. 3 aylık görüşmeler ile kitle toplantılarının ardından Simen Yayıncılık’la ilk kez toplu sözleşme imzalandı, YENİDÜZEN’de ise 2015-2016 Toplu Sözleşmesi’ne imza kondu.

Toplu İş Sözleşmesi’ne, Devrimci Genel İş Başkanı Hasan Felek ile Yenidüzen Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı ile Kanal SİM ve Sim FM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu imza attı.

Felek: “Özel sektörde sendikalaşmanın tartışıldığı bu günlerde daha da önemli”

Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek, Yenidüzen’le uzun zamandan bu yana Toplu İş Sözleşmesi imzalandığını anımsatırken, bu yıl var olan Toplu İş Sözleşmesi’nin yenilenerek, 1 Ocak 2015- 31 Aralık 2016 dönemini kapsayacak şekilde çalışanlar ve yöneticilerle görüşülerek imza aşamasına geldiğini belirtti.
Kanal SİM ve SİM FM’de de ilk defa Toplu İş Sözleşmesi imzalamanın mutluluk ve heyecanının yaşandığını belirten Felek, “Arkadaşların tabiriyle, SİM için tarihi bir gün. Toplu İş Sözleşmesi’nin hem Yenidüzen’in, hem de Kanal Sim ve Sim FM’in bütün çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Özel sektörde sendikalaşmanın tartışıldığı bu günlerde, atılan bu adımın daha da büyük önem kazandığına işaret eden Felek, bu adımın işverenlerin sendikaları ‘öcü’ algısıyla, işyerlerini batırma aracı olarak görmesinin yanlış olduğunun en açık kanıtları olduğunun altını çizdi.
Başkan Felek, bütün basın camiasındaki, tüm basın emekçilerinin de sendikalı, toplu iş sözleşmeli, huzurlu bir ortamda çalışması temennisini belirtti.

Mutluyakalı: “Toplu iş sözleşmesi örgütlülüğü taçlandırma adına çok önemli”

Yenidüzen’de geleneksel olarak Toplu İş Sözleşmesi ile çalışıldığına işaret eden Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, “Bugünün bizim için önemi toplu sözleşmeli çalışma anlayışının tüm United Medya Grup bünyesine yayılmasıdır” dedi.
Tüm yasal hakların adil bir paylaşımla basın emekçileri için toplu iş sözleşmesi ile güvence altına alındığını belirten Mutluyakalı, “Tabii ki toplu iş sözleşmesi ve örgütlülük çok önemli ama bütün sorunları çözmüş olmuyor. Medya sektörünün en sıkıntılı olduğu dönemdeyiz. Bu süreçte siyasi otoritenin de özellikle rekabetin düzenlenmesi ve vergi yükünün normalleşmesi anlamında atması gereken adımlar var” dedi.

Bu yıl yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, bugüne kadar yapılanların en uzunu olduğuna işaret eden Cenk Mutluyakalı, “Basın emekçileri çok daha iyisini hak ediyor, bunun için de sorunların bir bütün olarak ele alınması kaçınılmazdır” diye konuştu.

Özuslu: “Medyanın var olma- yok olma kavgası, toplumun var oluş kavgasını ta kendisi”

“Bizim için çok önemli bir gün, önemli bir imza atıyoruz” diyen Kanal SİM ve Sim FM Genel Yayın Yönetmeni Sami Özuslu, artık tüm çalışanların toplu iş sözleşmesi güvencesinde olacağını belirtti.
United Medya’da, klasik ‘patron- çalışan, çalışan- çalıştıran’ anlayışı olmadığının altını çizen Özuslu, “Hepimiz emeğimizle ortak bir değer yaratıyoruz” dedi.

Özuslu, içinde bulunduğumuz dönemde medya sektörünün var olmakla, yok olmak arasında bir sırat köprüsünden geçtiğine değindi.

Özuslu, medyanın varlığının, toplumsal var oluş iddiasının sürmesi, toplumsal demokratik yaşamın devamı ve kültürün bir sonraki nesillere ve dünyaya ulaştırılması bakımından kritik bir rol oynadığının altını çizdi.
Medyanın var olma- yok olma kavgasının, toplumun var oluş kavgasını ta kendisi olduğuna işaret eden Sami

Özuslu, “Bunun farkına varılması ve medyanın defalardır dile getirilen sorunlarının çözülmesini istiyoruz. İşsizliğin genç nüfusta tavan yaptığı bir dönemde, gençlerin iş bulabilmesi, çalışırken de mutlu olabilmesi ve gazetecilik mesleğin ilerlemesi için bu kaçınılmazdır” şeklinde konuştu.
Sami Özuslu gerekli adımlar atılmazsa medyanın kan kaybetmeye, ufalmaya, ufalanmaya devam edeceğini, büyük sermaye gruplarına yem olacağını belirtti.
Özuslu, böylesi bir tehlikenin buna sessiz kalan tüm sivil toplum, demokrat, aydın, ilerici, siyasetçilerin de sonunu hazırlayacağını söyledi.

Özuslu, “United Medya olarak kökleşmeye, Kıbrıs’ta barış ve demokrasi mücadelesine, toplumsal var oluş mücadelesine, barış gazeteciliğine ve meslek ilkelerimize sıkı sıkıya sarılmaya devam edeceğiz” diye sözlerini tamamladı.

 

Bu haber toplam 3292 defa okunmuştur