1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Umuda yolculuk için '700 Dolar'
Umuda yolculuk için 700 Dolar

Umuda yolculuk için '700 Dolar'

Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e 100 Dolar karşılığında geçen ve 600 Dolar'a Türkiye’ye gitmeye çalışan 11 Suriyeli bir evde tespit edildi. İnsan kaçakçısı olduğu düşünülen biri polis 3 kişi tutuklandı

A+A-

Didem MENTEŞ

Ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınmak için umuda yolculuk yapan 11 Suriyeli önceki gün kuzey Kıbrıs’ta tespit edilirken, ‘insan kaçakçılığı’ iddiasıyla biri polis 3 şahıs şüpheli olarak tutuklandı. Gönyeli’de 30 Mart Perşembe günü sabaha karşı bir apartman katında tespit edilen 14 kişi dün Lefkoşa Askeri Mahkemesi’ne çıkarılarak 1’er gün tutukluluk aldı. Güney Kıbrıs’tan Küçük Kaymaklı’da askeri yasak bölgeyi ihlal ederek Kuzey’e 100 Dolar karşılığında geçen sığınmacıların, 600 Dolar karşılığında Türkiye’ye gitmeye çalıştıkları öğrenildi. 
11 sığınmacı yanında zanlı H.F, B.O ve polis memuru olan zanlı T.Ç dün Askeri Mahkemeye çıkarıldı. Yargıç Mesut Mesutoğlu, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Mustafa Arısal ve zanlılar hazır bulundu. Savcı Arısal, meseleyle ilgili olarak polis çavuşu Caner Atamer’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Atamer, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı.

600 dolar karlığında Türkiye’ye gideceklerdi

Caner Atamer, 29 Nisan’ı 30 Nisan’a bağlayan gece Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme ekiplerinin aldığı bir ihbar üzerine Gönyeli’de bir apartman dairesine operasyon düzenlendiğini söyledi. Gönyeli’deki evde 14 kişinin tespit edildiğini belirterek, 11 sığınmacının Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e geçtiğini öğrendiklerini belirtti. Zanlı 1 konumundaki sığınmacının, diğer 10 sığınmacıdan 100 Dolar karlığında Küçük Kaymaklı’daki birinci derecedeki askeri yasak bölgeden Güney’den Kuzey’e geçtiklerini belirten Atamer, bu sığınmacıların 600 Dolar karşılığında Türkiye’ye gönderileceklerini öğrendiklerini aktardı. Sığınmacıların kaçak yollardan gitmesi için zanlılar H.F, B.O ve polis memuru olan zanlı T.Ç’nin yardım ve yataklık yaptıklarını söyleyen polis çavuşu, olayla bağlantılı olarak 1 sığınmacının, 2 de insan kaçakçısının arandığını belirtti.
Meseleyle ilgili tahkikatın henüz yeni başladığını, alınması gereken ifadeler olduğunu bu nedenle zanlıların serbest kalmaları halinde soruşturmaya etki edebilecekleri gerekçesiyle 1’er gün tutuklu kalmalarını talep etti.

1 gün tutukluluk

Polis çavuşunun tutukluluk talebine, zanlı polis memuru T.Ç itiraz etti. T.Ç., olayla hiçbir bağlantısı olmadığını, zanlı 1’den para almaya gittiğini o esnada polisin oraya geldiğini ve hiçbir açıklama yapmadan götürüldüğünü iddia etti. Zanlı T.Ç: “Polisler, bunlara bu işin organize eden benim olduğunu söylemelerini istediklerine dair baskılar yapıldığını duydum. Ne ifadem alındı ne izahat alındı. Benim itirazım var” dedi.
Bunun üzerine huzurunda yapılan tüm beyanları değerlendiren Yargıç Mesutoğlu, ilk nazarda zanlıların olayla bağlantıları olabileceğine dolayısıyla tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle tüm zanlıların 1’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1623 defa okunmuştur