1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Üç Kıbrıslı Türk arazisi devlete geri veriliyor
 Üç Kıbrıslı Türk arazisi devlete geri veriliyor

Üç Kıbrıslı Türk arazisi devlete geri veriliyor

Larnaka’daki Piyale Paşa Caddesi’ndeki üç Kıbrıslı Türk arazisi devlete geri veriliyor

A+A-


Larnaka’da Piyale Paşa Caddesi’ndeki çalışmalardan etkilenen eğlence merkezlerine, Dimitris Hristofyas hükümeti döneminde, ekonomik yardım olarak verilen üç Kıbrıslı Türk arazisinin, Kıbrıs Rum Hükümeti’ne geri verileceği belirtildi.

Alithia gazetesi Kıbrıs Rum Sayıştay Odisseas Mihailidis’in, söz konusu arazilerin yasa dışı bir şekilde verildiği ve bu arazilerin Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geri verilmesi kanaatinde bulunduğunu yazdı.
Gazete, ilgili kararın, Dimitris Hristofyas döneminde, 13 Ağustos 2012 tarihinde alındığını, alınan kararla birlikte, işletmelere, 690 bin Euro yardım ile arazi verilmesine olanak sağlandığını anımsattı.
Habere göre Kıbrıs Rum Sayıştaylık, bu konuyu, 2013 yılı raporunu hazırlarken ele aldı.

Gazete haberinde, Sayıştay Odisseas Mihailidis’in, Kıbrıs Rum Meclisi Denetleme Komitesi’ne bir not göndererek konu hakkında komiteye bilgi verdiğini, aynı not içerisinde, İçişleri Bakanlığı’nın konu hakkında hangi tedbirleri alacağına ilişkin olarak bilgilendirilmeyi beklediğini ifade ettiğini yazdı.

Habere göre İçişleri Bakanlığı ise buna verdiği yanıtta Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin durumu değerlendireceğini ve söz konusu arazileri geri alacağını belirtti. (TAK)

 

Fotoğraf: Arşiv

Bu haber toplam 1540 defa okunmuştur