1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Tüzük hazır sıra uygulamada
Tüzük hazır sıra uygulamada

Tüzük hazır sıra uygulamada

KTFF Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan, ‘KTFF Çalışma, Usül ve Esasları Tüzüğü’nün yenilenmiş şekli Olağanüstü Genel Kurul’da oy çokluğu ile kabul edildi

A+A-

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) tek günden maddesi ile dün gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurulu’nda ‘KTFF Çalışma, Usül ve Esasları Tüzüğü’ üye kulüplerin onayı aldı. Yeni tüzük oy çokluğu ile onaylandı.

Kıbrıs’ta futbolu birleştirme misyonu çerçevesinde tüzüğünü FIFA ve UEFA standartlarına getirmek için bir süredir çalışma yapan KTFF, dün Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda bir saat süren Olağanüstü Genel Kurul sonunda iki çekimse oya karşılık, 39 evet oyu ile kabul edildi.

Genel Kurul’da başkan Hasan Sertoğlu divan başkanı olurken, kurul üyesi Musa Sönmezler ile Avukat Enver Baturalp divan sekreterlik görevlerini üstlendiler. Divanın belirlenmesinin ardından konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, yaklaşık iki ay önce genel kurulun onayı ile aldıkları tüzük tadilatı yetkisi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve FIFA ile UEFA kriterlerine uygun bir tüzük hazırladıklarının altını çizdi.

Sertoğlu, “Tüzükle FIFA ve UEFA çatısı altına girmek için çalışacağız”
Genel Kurul’da konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, tüzüğün hazırlanmasında emeği geçen CTP Milletvekili Tufan Erhürman ile Yönetim Kurulu üyesi Enver Baturalp ve Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Sertoğlu, konuşmasında hazırlanan yeni tüzükle ilgi düşüncelerini genel kurula aktarırken, “Hazırlanan bu tüzüğe onay vermeniz durumunda FIFA ve UEFA çatısı altına girmek için çalışacağız” dedi.
Sertoğlu, tüzüğü hazırlarken, bizden futbol olarak çok daha ileri seviyede olan ülkelerin tüzüklerini örnek aldıklarını ve tüzüğün tamamen FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde hazırlandığını söyledi.

KTFF Başkanı Sertoğlu konuşmasının sonunda tüzük geçtiği takdirde bundan sonra başkanın oy hakkı olmayacağını, ancak bugünkü genel kurulda kullanacağı oy hakkını evet den yana olacağını belirtti.

39 evet, 2 çekimser oy
KTFF başkanı Hasan Sertoğlu’nun ardından Kulüpler Birliği Başkanı Arslan Bıçaklı, Çetinkaya Kulüp Başkanı Meriç Erülkü, Yenicami Kulüp Başkanı Enver Kahveciler, Baf Ülkü Yurdu Başkanı Mehmet Kadri ile Yalova Kulüp Başkanı Tahsin Mertekci tüzük hakkında genel kurula görüşlerini ortaya koydular. Erülkü yaptığı konuşmada tüzüğün bazı maddeleri hakkında düşüncelerini aktarırken Tahsin Mertekçi’nin tüzük maddelerinin genel kurula tek tek okunup onaylanması talebi genel kurul tarafından oy çokluğu ile reddedildi. Yenilenmiş tüzükle ilgili yapılan oylama ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Bu haber toplam 1494 defa okunmuştur