1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Tutukluluk süreleri uzatıldı…
Tutukluluk süreleri uzatıldı…

Tutukluluk süreleri uzatıldı…

Mağusa’da market soymakla suçlanan zanlı M.B ile M.Ö dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da Palm Beach bölgesinde faaliyet gösteren “Laguna Market” isimli iş yerinden sigara, içki ve para çalmakla suçlanan zanlı M.B ve M.Ö almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Dükkan açma”, “Kasti hasar” ve “Sirkat” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlıların tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Polis: “Bölgede faili meçhul benzer olaylar oldu…”
Meselenin tahkikat memuru Hasan Karagil, 12 Şubat tarihinde alınan bir bilgide Palm Beach bölgesinde faaliyet gösteren “Laguna Market” isimli iş yerinde hırsızlık olayının meydana geldiğini öğrendiklerini söyledi. Konu iş yerine gidilerek inceleme yapıldığını belirten Karagil, marketin ana giriş kapısı üzerinde bulunan asma kilidin kasten ve kanunsuz olarak kırılarak içeriye girildiğinin tespit edildiğini anlattı. İçeriden toplam 512 paket muhtelif markalarda sigara ile puro, 500 TL bozuk para ve 6 şişe içki çalındığının tespit edildiğini belirten Karagil, konu işyerine ait kamera kayıtlarında yapılan incelemede şuan aranan M.Ş ile İ.D’nin konu markete girdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Aranan şahıslar var
Ayni gün, M.Ş’nin evine gidildiğini söyleyen Karagil, evde zanlı M.B ile M.Ö’nün tespit edildiğini belirtti. Karagil, zanlı M.B’nin kullanımındaki MU 526 plakalı araçta yapılan aramada bagaj kısmında 284 paket sigara ile 51 paket puro bulunduğunu belirterek, M.Ş’e ait evde yapılan aramada ise 3 paket boş sigara, 3 paket yarım sigara, 5 paket kullanılmamış sigara, 18 paket sakız, 6 paket prezervatif, 4 paket sigara filtresi ve 52 adet kalem pil, 4 şişe içki ile zanlı M.Ö’nün çantasında da 4 paket sigara bulunduğunu açıkladı. Zanlı M.Ş ile İ.D’nin halen arandığını belirten Karagil, ayrıca bölgede faili meçhul benzer olayların da olduğunu ve zanlıların faili meçhul olaylarla bağlantısı olup olmadığının araştırılacağını açıkladı.  Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Karagil, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 8 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün  daha tutuklu kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı M.B ile M.Ö’nün tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1246 defa okunmuştur