1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Teslim olmayacağım, cezaevine girmem büyük utanç”
“Teslim olmayacağım,  cezaevine girmem büyük utanç”

“Teslim olmayacağım, cezaevine girmem büyük utanç”

10 günlük süre dün doldu, bugün cezaevine girmesi beklenen vicdani retçi Halil Karapaşaoğlu YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Ayşe GÜLER

Vicdani reddini açıklayarak, seferberliğe gitmeyi reddeden Halil Karapaşaoğlu’na, Askeri Mahkeme tarafından 2 bin TL para cezasının ödenmesi için tanınan 10 günlük süre dün doldu.
Mahkemenin verdiği 2 bin TL para cezasını yatırmayacak olan Karapaşaoğlu, Merkezi Cezaevi’nde 20 gün hapis yatacak.
Daha önce açıkladığının aksine bugün polise teslim olmayacak Karapaşaoğlu, YENİDÜZEN’e konuştu, “Gerekirse polis gelip, beni alsın” dedi.
Öte yandan polise yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre Askeri Mahkeme’nin Karapaşaoğlu ile ilgili mazbatayı Polis Genel Müdürlüğü’ne göndermesinin ardından, tutuklama da gerçekleşecek.

“Cezaevine girmem büyük utanç”

Süreçle ilgili elinden geleni yaptığını belirten Karapaşaoğlu, vicdani reddin önemli bir hak olduğunu da yineledi.
Karapaşaoğlu, Askeri Mahkeme tarafından verilen para cezasının ödememesinin nedeninin de ‘vicdani reddin’ ceza niteliği taşıdığını düşünmemesinden kaynaklandığını da belirtti.
“Eğer tutuklanırsam bu kendilerinin utancı olacak” diyen Karapaşaoğlu,  “Dünyada bir ilki de yaşayacağız. Başbakanın yazar olduğu bir dönemde, bir şairin hapse atılmasını ben bir yerde okumadım” şeklinde konuştu.
Karapaşaoğlu, cezaevine girmesinin insan hak ve özgürlükleri konusunda büyük bir utanç olacağını da kaydetti.

KARAPAŞAOĞLU: “GEREKİRSE POLİS GELİP, BENİ ALSIN”… Karapaşaoğlu, YENİDÜZEN’e konuştu, “Gerekirse polis gelip, beni alsın. Tutuklanıp, cezaevine girmem insan hak ve özgürlükleri için büyük utanç” dedi.

 

“Sessizliğe büründüler…”

Mahkemenin ardından, hükümet yetkilileriyle görüşmediğini ifade eden Karapaşaoğlu, “Sessizliğe büründüler. Hükümetle Mayıs ayından itibaren irtibat halindeyiz, görüşmeye çalışıyoruz. Devletin hantal yapısı, hükümetin bu yasayı oyalamasından dolayı bu süreç ortaya çıktı” dedi.

“Kaosun göstergesi”

Karapaşaoğlu, Afrika Gazetesi’nde gazetecilerin taşlanması, bir gazetecinin fotoğraf çektiği gerekçesiyle tutuklanması,  ülkede cinayet ve tecavüzlerin artması, kendisinin hapse girmesinin şiddet ve şiddete karşı çıkan insanların ilerde daha fazla mağdur olacağını da gösterdiğini belirtti.
“Benim yaşadığım olay ne ilk ne de son olacaktır. Bu bir kaosun göstergesidir” diyen Karapaşaoğlu, bu konuda kökten adımlar atılması gerektiğini, aksi halde böyle olayların daha çok yaşanacağını dile getirdi.

“Tutuklanma sürecimin birkaç ayı alması gerekiyor”

Avukatından aldığı bir bilgiyi de paylaşan Karapaşaoğlu, Askeri Mahkeme tarafından verilen cezayı ödemediği zaman, dosyanın mazbataya düştüğünü, bu nedenle tutuklanma sürecinin birkaç ayı alması gerektiğini belirtti.
Karapaşaoğlu, “Bu prosedür uygulanmazsa da hükümetin benim durumundan ne kadar tedirgin olduğu ortaya çıkacaktır. Özel bir durum yaratmış olacaklardır” diye konuştu.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190114091107.jpg

Bu haber toplam 4655 defa okunmuştur
İlgili Haberler