1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminata bağlandılar…
Teminata bağlandılar…

Teminata bağlandılar…

Mağusa’da yaklaşık 106 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı İ. A., E.D. ve A. E.Ü. dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da yaklaşık 106 gr ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile yakalanan zanlı İ. A., E.D. ve A. E.Ü almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde verme”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı İ. A., E.D. ve A. E.Ü tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandılar.

Uyuşturucu alışverişi yapmışlardı…
Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 18 Mayıs tarihinde zanlı İ.A.’nın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini söyledi. Zanlı İ.A.’nın Mağusa’da kaldığı bir otelin lobisinde tespit edildiğini belirten Biçenleroğlu, zanlının üzerinde yapılan aramada 1 gr, kalmakta olduğu otel odasındaki dolap içerisinde az miktarda ve yatağın altında ise Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde kalıntısı olan sigara izmariti bulunduğunu açıkladı.

Zanlı İ.A.’dan yapılan soruşturmada konu maddeleri zanlı E.D.’den aldığının öğrenildiğini belirten Biçenleroğlu, zanlı E.D., İ. A. ve A. E.Ü’nin ayni otelin lobisinde tespit edildiğini söyledi. Biçenleroğlu, zanlı A. E.Ü’nin üzerinde yapılan aramada 5 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde ile zanlı İ.A’ya ait arabanın anahtarının bulunduğunu anlatarak, konu araçta yapılan aramada zanlı İ.A’ya  ait çanta içerisinde 58 paket olmak üzere toplam 100 gr Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Biçenleroğlu, her 3 zanlının da uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

10’ar bin TL öderlerse serbest kalacaklar…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı İ. A., E.D. ve A. E.Ü’nün kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 10’ar bin TL nakdi teminat ödemelerine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

Bu haber toplam 1407 defa okunmuştur