1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Teminat şartlarını yerine getiremediler
Teminat şartlarını yerine getiremediler

Teminat şartlarını yerine getiremediler

Mağusa’da evlerinde 16 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler ile yakalanan zanlı A.B ile H.K dün yeniden mahkemeye çıkarıldı…

A+A-

Gamze BAYKUR

Mağusa’da evlerinde yapılan aramada yaklaşık 16 gr uyuşturucu bulunan ve tutuklanan zanlı A.B ile H.K dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Başar ile Küçük tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı. Ancak her iki zanlı da teminat şartlarını yerine getiremedikleri için cezaevine gönderildiler.

Tahkikat tamamlandı…
Meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy, 30 Eylül tarihinde zanlı Abdullah Başar ile Halil Küçük aleyhine “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meselesi ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirtti. Özdesoy, her iki zanlının da tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Cezaevine gönderildiler…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlıların kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 5’er bin TL nakdi teminat ödemelerine ve 2’şer KKTC vatandaşının 50’şer bin TL şahsi kefalet senedi imza etmelerine emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Bu haber toplam 1421 defa okunmuştur