1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. 'Telefonla Cep’lerde Konuşma Alanı Projesi’ hayat buluyor
Telefonla Cep’lerde Konuşma Alanı Projesi’ hayat buluyor

'Telefonla Cep’lerde Konuşma Alanı Projesi’ hayat buluyor

Telsim, Telefonla Cep’lerde Konuşma Alanı Projesi’ni hayata geçiriyor

A+A-

 

Telsim, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile imzaladığı “2015 Yılı Trafikte Farkındalık Projesi” kapsamında, trafik kazalarının en önemli sebeplerinden yolda telefonda konuşma konusundaki projeyi hayata geçiriyor.

Telsim’den yapılan açıklamaya göre, “Telefonla Yolda Değil Cep’te Konuşulur” alanlarının ilk etabı Lefkoşa-Girne Anayolu üzerindeki Karayolları Dairesi’ne bağlı cep alanlarında gerçekleştiriliyor. Daha sonra ise tüm bölgelerdeki trafik cep alanlarında bu uygulamalar devam edecek.

TANPINAR: “AMAÇ; BİLİNÇLİ SÜRÜCÜ, GÜVENLİ TOPLUM”

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, oluşturulan Telefonla Cep’lerde Konuşma Alanları Projesi’nin, trafik kazalarının önemli bir kısmının önüne geçecek bir önlem olduğunu söyledi. Yolda giderken telefonda konuşma ihtiyacı duyulduğunda bu alanlarda güvenli bir şekilde telefonda konuşulabileceğini belirten Tanpınar, bu alanların önceden uyarı levhalarıyla da belirtileceğinin altını çizdi, tüm amaçlarının trafikte güveli bir şekilde seyir etmek olduğunu vurguladı.

Trafikte eğitim, altyapı ve denetimin önemine de işaret eden Tanpınar, trafik konusunda önümüzdeki günlerde projelerin devam edeceğini kaydetti. Tanpınar; Trafik Çalıştayı’nda çıkan sonuçları dikkate alarak hareket edildiğini vurgulayarak, “Trafik Çalıştayı’nın sonuçları bize yapacağımız projelerde ışık oldu” dedi.

Telefonla Cep’lerde Konuşma Alanları Projesi’nin çok yakın zamanda tüm ilçelerde de uygulanmaya başlanacağı ifade edilen açıklamada, sürücülerin yolda giderken telefonda konuşmak istedikleri zaman bu konuşma alanlarında durarak, güvenli bir şekilde telefon konuşmalarını yapacak ve tekrar güvenli bir şekilde yollarına devam edebilecekleri kaydedildi.

(tak)

Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur