1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. 'TC ile kablo konusunda anlaşma imzalanmadı'
TC ile kablo konusunda anlaşma imzalanmadı

'TC ile kablo konusunda anlaşma imzalanmadı'

Bakanlar Kurulu toplandı... Gündemde yerel seçim tarihinin belirlenmesi de var.

A+A-

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye ile enerji veya elektrik kablosu konusunda bir anlaşma imzalanmadığını söyledi. Bakanlar Kurulu bugün Başbakan Özkan Yorganıcıoğlu başkanlığında toplandı.

Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde basına açıklama yapan Yorgancıoğlu, son günlerde bazı kaynakların, Türkiye ile KKTC arasında enerji ve kablo konusunda anlaşma imzalandığı ve halktan gizlendiği şeklinde iddialarda bulunduğunu, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yorgancıoğlu, hükümetin her şeyi halkla paylaşma tavrı içinde olduğunu vurguladı.

Bu konuda Türkiye ile çerçeve anlaşması imzalanması konusunda görüşmeler yapıldığını, bunun da halkla paylaşıldığını kaydeden Yorgancıoğlu, çerçeve anlaşması veya herhangi bir anlaşma imzalanmadığının altını çizdi.

Başbakan Yorgancıoğlu, enerji, doğal kaynaklar, madencilik alanında ve bu alanlarla ilgili yasa yapma konusunda, ileriye yönelik, iyi niyet ifade eden ve işbirliği arzusunu belirten bir tutanak imzalandığını ifade etti.

“İYİ NİYET VE İŞBİRLİĞİ ARZUSUNU İFADE EDEN TUTANAK METNİ”

Yorgancıoğlu, “Ne kabloyla, ne de çerçeve anlaşmasıyla ilgili imzalanan bir anlaşma vardır. Bu konuda çalışmalar vardır. Henüz imzalanmış anlaşma yoktur. Bu iyi niyet ve işbirliği arzusunu ifade eden bir tutanak metnidir. Bu konuda söylenenler gerçekleri yansıtmıyor” dedi.

YEREL SEÇİM TARİHİ BELİRLENECEK

Bakanlar Kurulu gündeminde yer alacak konulara da değinen Yorgancıoğlu, yerel seçimlerin tarihini belirleme, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne kira katkısı yapılması, trafikle ilgili izin ve itiraz kurulu atamalarının görüşülmesi gibi konuların görüşeceklerini ifade etti.

Yorgancıoğlu, bir gazetecinin CTP Parti Meclisi’nin dün akşamki kararıyla ilgili sorusu üzerine Demokrat Parti Ulusal Güçler ile görüşmek için talepte bulunduklarını ve 7 Mart Cuma sabahı bir araya gelme sonucu üretildiğini kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun halkın ihtiyaçlarını karşılamak adına kararlar üretmesi gereken bir kurum olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, bu konunun kurulda tartışılmasını doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

Bakanlar Kurulu, yerel seçimlerin 29 Haziran’da yapılmasına karar verdi. Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı, saat 13.30’da sonra erdi.

Bakanlar Kurulu Sözcüsü Dışişleri Bakanı Özil Nami, Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlarla ilgili basına bilgi verdi.

Nami, Bakanlar Kurulu’nun yerel seçimlerin 29 Haziran tarihinde yapılması kararını aldığını, seçim yasakların 30 Nisan tarihinde yürürlüğe gireceğini belirtti.

KABA YEME DESTEK

Kuraklıktan doğan yem ihtiyacına yönelik alınan kararı anlatan Nami, Toprak Ürünleri Kurumu’nun 31 Aralık’a kadar ithal edeceği kaba yeme destek sağlama kararı aldıklarını kaydetti. Nami, buna göre ton başına 180 TL destek verileceğini, 5 bin ton yemin bir iki gün içinde ülkeye geleceğini ifade etti.

Bafra bölgesinde turizm yatırımı amacıyla bir yatırımcıya rezerve edilen 12 numaralı parselde gereken yatırımların, belirlenen sürede yapılmadığının tespit edildiğini ifade eden Nami, Bakanlar Kurulu’nun söz konusu arazideki statüyü iptal etme kararı aldığını söyledi.

Nami, Bakanlar Kurulu’nun Avtepe’yi Özel Çevre bölgesi olarak ilan ettiğini belirtti. (tak)

Bu haber toplam 2870 defa okunmuştur