1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Tavan çöktü, kafeterya su içinde kaldı
Tavan çöktü, kafeterya su içinde kaldı

Tavan çöktü, kafeterya su içinde kaldı

Değirmenlik Lisesi’nde uzun süredir su alan çatı çöktü, mutfak ve kafeterya sular içinde kaldı, veliler ilgisizliğe isyan etti…

A+A-

Değirmenlik Lisesi’nde uzun süredir su alan çatı çöktü, mutfak ve kafeterya sular içinde kaldı, veliler ilgisizliğe isyan etti, bakanlık çatı çökünce müdahale etti.

Değirmenlik Lisesi velilerinin sosyal medyadaki paylaşımı, okul bünyesindeki mutfak bölümü ve kafeteryanın içler acısı durumunu ortaya serdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bugün okulda tadilata başlanması için maddi kaynak aktardığı belirtildi.

Çatısı su aldığı için tavanı eriyip düşen kafeterya bölümü, kullanılmaz hale geldi.

Fotoğraflara yansıyan görüntülerde ise işletmecilerin su altında kalan mutfak bölümünde yine de öğrencilere hizmet vermeye çalıştığı görüldü.

YENİDÜZEN’in edindiği bilgide bu sıkıntının iki yıldır yaşandığı öğrenilirken, sorumlu olan Eğitim Vakfı’nın bu sürede hiçbir girişim yapmadığı iddia edildi. Eğitim Vakfı Başkanı Umure Örs ise bu iddiaları yalanladı. Örs, bakanlık ve yetkililer ile dün yapılan son toplantı ardından maddi kaynak yaratıldığını ve sorunun çözüldüğünü belirterek, “Bakanlık bugün tadilata başlayacak” dedi.

Öğlen saatlerinde YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Vakfı Başkanı Umure Örs, Eğitim Bakanlığı ile toplantı halinde olduklarını ifade etmiş, mağduriyetin hemen giderilmesi için girişim yaptıklarını anlatmıştı.

YENİDÜZEN’e konuşan Örs, “İhaleye çıkılıyor. Binanın bakım tamiratıyla ilgili dün bakanlıkta toplantı gerçekleştirdik. Bugün de gerçekleştiriyoruz. Bu olay yakın takibimizdedir, konu çok kısa zamanda çözülecek. Kantini Eğitim Vakfı işletmiyor. Orasının ihale usulüyle sözleşmesi vardır. Doğan mağduriyetin giderilmesi için toplantı halindeyiz. Okulların bakım ve onarım çalışmaları bakanlığın onayı ile yapılıyor. Sorun giderilmesi için çalışmalar başlatıldı. Sonuç odaklı gerekli düzenlemeler zaman kaybedilmeden yapılacak.” demişti.

 

g-015.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2843 defa okunmuştur
Etiketler : ,