1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Taktiksel sakatlıklarda oyun durmayacak
Taktiksel sakatlıklarda oyun durmayacak

Taktiksel sakatlıklarda oyun durmayacak

KTFF, önümüzdeki haftadan itibaren taktik amaçlı oyuncu sakatlıklarında hakemlerin oyunu devam ettireceğini, ciddi sakatlıklarda oyunu durduracağını açıkladı.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) yaptığı açıklama ile önümüzdeki haftadan itibaren taktik amaçlı oyuncu sakatlıklarında hakemlerin oyunu devam ettireceğini, ciddi sakatlıklarda oyunu durduracağını açıkladı. Topun oyunda kalma süresinin bu tarz sakatlıklar nedeni ile azaldığı için bu kararın alındığı belirtildi.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu imzası ile yapılan açıklama şu şekilde:
“Son haftalarda KTFF bünyesinde oynanan müsabakalarda, futbolcu sakatlıkları nedeniyle oyunun sık sık durduğu ve topun oyunda kalma süresinin azaldığı gözlemlenmiştir.

Futbolun seyir zevki ve heyecanı yüksek olan bir spor dalı olduğu bilincinden hareket ederek, MHK’mız önümüzdeki haftalarda oynanacak müsabakalarda oyuncu sakatlıkları ile ilgili olarak hakemlerimizden daha titiz olmalarını istemiştir. MHK, hakemlerimize ciddi sakatlıklar dışında oyunu durdurmamalarını, taktik amaçlı sakatlıklarda oyununu devam ettirmeleri ve oyuncu sakatlıklarında kaybolan (eksilen) zamanı mutlaka devre sonlarına eklemeleri talimatını vermiştir.

Futbol Federasyonu olarak, oyun içerisinde oluşan sakatlıklar ile ilgili oyunu durdurma yetkisinin sadece hakemin olduğunu ve topun oyuncular tarafından oyun alanı dışına gönderilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatır, bu konuda kulüplerimizin de gerekli hassasiyeti gösterilmelerini saygı ile rica ederim.”

Bu haber toplam 1331 defa okunmuştur