1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. ‘SÜPER’ MTG
‘SÜPER’ MTG

‘SÜPER’ MTG

‘SÜPER’ MTG

A+A-

 

 

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından sezonun başlamasından bir hafta önce oynatılan Süper Kupa karşılaşmasında gülen taraf 3-2’lik skorla Mağusa Türk Gücü oldu. Geride bıraktığımız sezon 10 yıl sonra Süper Lig’de şampiyonluk ipini göğüsleyen Mağusa Türk Gücü ile yine uzun yıllar sonra Kıbrıs Kupası’na uzanan Küçük Kaymaklı geçtiğimiz hafta Cihangir Stadı’nda Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi.

MAÇA BÜYÜK İLGİ

KTFF tarafından yapılan açıklamada girişin ücretsiz oluşu, bunun yanında geride bırakılan sezonda tribünlere gelen futbol severlerdeki artışın da etkisi neticesinde Süper Kupa karşılaşması ülkemizde alışık olmadığımız bir ilgi gördü. Zira, stadın kapasitesi seyircilerin oturması için yeterli olmazken, büyük bir kalabalık maçı saha ile tribünleri ayıran tellerin önünde ayakta izlemek zorunda kaldı.

TEMPOLU BAŞLADI

Hazırlık döneminde Mağusa Türk Gücü şampiyon kadrosunu çok fazla bozmazken, Küçük Kaymaklı yaptığı önemli takviyelerle transferin hareketli takımlarından oldu. Mağusa Türk Gücü 31’inci dakikada kaptanı Erol ile öne geçerken, Küçük Kaymaklı 35’inci dakikada bu gole genç Remzi ile cevap verdi. İlk yarı sonunda Remzi’nin kaçırdığı net pozisyon, yeşil siyahlıların soyunma odasına önde girme şansını değerlendirememesine neden oldu.

UĞUR BELİRLEYİCİ OLDU

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Mağusa Türk Gücü olurken, yeşil sarılıların yıldız oyuncusu Uğur takımını 52’nci dakikada öne geçirdi. 63’üncü dakikada Küçük Kaymaklı Mustafa Yaşınses’in kaydettiği güzel golle skoru 2-2’ye taşısa da dakikalar 90’ı gösterdiğinde sahneye bir kez daha Uğur çıktı ve takımına kupayı kazandıran golü filelere yolladı.

İLK KEZ KAZANDI

Uzun yıllar sonra ülke futbolunun en üstünde şampiyon olma başarısı gösteren Mağusa Türk Gücü, 2016 – 2017 futbol sezonu öncesi oynanan ilk resmi karşılaşmada Süper Kupa’yı ilk kez kazanma başarısı gösterdi. Mağusa ekibi ayrıca kupa ile noktaladığı sezonu yine kupa ile açmış oldu.

Bu haber toplam 1714 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 282. Sayısı

Adres Kıbrıs 282. Sayısı