1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Su getirme projesinde ‘hedefler biraz şaştı’…
 Su getirme projesinde ‘hedefler biraz şaştı’…

Su getirme projesinde ‘hedefler biraz şaştı’…

Türkiye Devlet Su İşleri Kuzey Kıbrıs Proje Müdürü Birol Çınar, hedeflenen 20 Temmuz tarihinde yetişemeyebileceğini belirtti…

A+A-

‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a su getirme projesinde ‘hedefler biraz şaştı’…

“20 Temmuz ‘iddialı’ tarih!”


Meltem SONAY

‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a su getirme projesinde ‘hedefler biraz sarktı’, borular aylardır Gönyeli Çemberi’nde kaldı.
Kuzey Kıbrıs Proje Müdürü Birol Çınar, hedeflenen 20 Temmuz tarihinde yetişemeyebileceğini belirtti…
YENİDÜZEN’in sorularını yanıtlayan Türkiye Devlet Su İşleri Kuzey Kıbrıs Proje Müdür Birol Çınar, her şeyin planlandığı gibi gittiğini ancak ‘hava muhalefeti’ nedeniyle denizdeki çalışmaların aksadığını ve ’20 Temmuz’un projenin tamamlanması için iddialı bir tarih’ olduğunu kaydetti.
Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, en son açıklamasında, projenin bitim tarihi için ’20 Temmuz’da ısrarlı olacaklarını ifade etmişti.

“Deniz geçişinde sarkma var…”
Projenin kara çalışmalarının planlandığı gibi, hatta planlandığından da hızlı ilerlediğini ifade eden Çınar, deniz geçişi ile ilgili çalışmalarda hava şartlarından ötürü sarkma olduğunu belirtti.
Türkiye’den 8 kilometre borunun batırıldığını, önümüzdeki 10 gün içerisinde de Kıbrıs tarafından 5 kilometre borunun batırılacağını kaydeden Çınar, montajların da başlamak üzere olduğunu ifade etti.

“Çabamız en yakın tarihte bitirmek…”
Proje Müdürü Birol Çınar, her gün hava tahminlerinin alınarak çalışmalara devem edildiğini ancak 20 Temmuz tarihinin bitiş için ‘zor’ göründüğünü, 20 Temmuz’a çok yakın bir tarihte bitirme çabasında olduklarını belirtti.

Yükleniciye ‘Kayyum’ atanmıştı…
Nisan ayı içerisinde, ‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen Türkiye Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a taşınacak su projesinde Türkiye tarafında boru döşeyen Kutay İnşaat’ın 'iflas erteleme' istemi ile mahkemeye başvurduğu haberi basına yansımıştı.
Bugüne kadar 500 milyon lirayı aşkın müteahhitlik işi üstlenen şirkete kayyum atanmıştı.

‘Ödenmeyen işçiler’ grev yapmıştı
Kutay İnşaat, geçtiğimiz aylarda, işçilerin ödenmeyen ücretleri ile gündeme gelmişti. Projenin temeli Nisan 2011’de atılmıştı.
Anamur’dan Kuzey Kıbrıs ‘a su taşıyacak olan boru hattı işçileri, 2014 yılı Ocak ayında 5 aydır paralarını alamadıkları gerekçesi ile greve gitmişti.

Bu haber toplam 4037 defa okunmuştur