1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygun zanlısı polis subayı YENİDÜZEN'e konuştu
Soygun zanlısı polis subayı YENİDÜZENe konuştu

Soygun zanlısı polis subayı YENİDÜZEN'e konuştu

Soygun zanlısı, polis subayı Mustafa Çetereisi’ni Türkiye makamları serbest bıraktı. Moldovya’da olduğunu iddia eden Mustafa Çetereisi YENİDÜZEN’e konuştu

A+A-

Yenidüzen ÖZEL

Kooperatif Merkez Bankası’na ait içerisinde 3 milyon TL bulunan araç soygunu ile ilgili “zanlı” olarak ilan edilen ve KKTC Polisi’nce Ankara’dan iadesi istenen Polis Subayı Mustafa Çetereisi , Türkiye Cumhuriyeti Savcılığı tarafından sorgulandı, serbest bırakıldı.
YENİDÜZEN’e konuşan Mustafa Çetereisi, “Hiçbir hukuk devletinde böyle bir süreç yaşanmaz” dedi, “Polis teşkilatı içerisindeki bazı müdürler mevki uğruna suçsuz kişileri ateşe atıyor” iddiasında bulundu.
Çetereisi “Türkiye’de suçsuz olduğumu gördüler hemen serbest bıraktılar. KKTC’de ifadem dahi alınmadan suçlu ilan edildim” diye konuştu.

Ankara’ya giden polis subayı Mustafa Çetereisi’nin babasının adaya geri döndüğü öğrenildi. Polis subayı Mustafa Çetereisi “Moldovya’da olduğunu” iddia etti.
Çetereisi, zamanı geldiğinde ülkeye geri dönüp, suçsuzluğunu ispatlayacağını da savundu.

“Ateşe atıyorlar”

Polis Genel Müdür vekili Pervin Gürler’e yönelik suçlamalarda bulunan Çetereisi, “Kuzey Kıbrıs’ta hiçbir hukuk devletinde görülmeyecek uygulamalar yaşanıyor” dedi. Çetereisi, “Adil olma ve adaletin sağlanmasında temel görevli olan polis, ne yazık ki tam aksini yapıyor, böyle hareket ediyor” iddiasında bulundu.
Çetereisi, polis teşkilatı içerisindeki bazı müdürlerin mevki uğruna suçsuz kişileri ‘rütbe almak uğruna’ ateşe attığını da iddia etti.
Mustafa Çetereisi, “Şu anda sizinle konuştuğum için ailemi de topladılar ve soruşturmaya aldılar” iddiasını da ortaya attı.

Facebook’ta paylaştı

Çetereisi, dün sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşımda, “Moldova’dan sevgili ülkem KKTC’ye selamlar” şeklinde bir ileti paylaştı.
Çetereisi ayrıca, soygunu yürüten polislere de mesaj bırakarak“Yaptıklarınızın bedelini ödeme sırası ve yapılanların yanınıza kalmayacağını görme zamanı geldi hazır ol: PERVİN, İSMAİL, ZAFER, BARIŞ AZİZ, VE SALİH... Bu kavgayı ben başlatmadım ama bitirmem için bana yalvaracaksınız...” dedi.
Bu paylaşım daha sonra profilinden kaldırıldı.


Polis ne açıkladı?

Kooperatif Merkez Bankası’na ait ve içerisinde 3 milyon TL bulunan aracın, silahlı soyguncular tarafından soyulması olayı ile ilgili Ankara’da tutuklanan Polis Subayı M.Ç (E-26) serbest bırakıldı.
Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgilere göre M.Ç’nin Savcılık tarafından sorgulanmasının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.
Öte yandan yine Türkiye’de bulunduğu tespit edilen zanlılardan R.F (E-41) ile ilgili ise henüz bir gelişme yaşanmadığı bilgisi elde edildi. Çalınan 3 milyon TL ile ilgili halen bir gelişme yaşanmazken; olayla ilgili yeni bir tutuklamanın da meydana gelmediği öğrenildi. Polis Basın Subaylığı, geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiği bilgisini verdi.

“Başsavcılık iade için girişimde bulundu”
Polis Basın Subaylığı, ayrıca Türkiye’de bulunan her iki zanlı içinde, iade talebinde bulunulduğu bilgisini verdi. KKTC Hukuk Dairesi’nin (Başsavcılık)konu ile ilgili gerekli girişimleri başlattığını açıklandı.

İşte Polis açıklaması:

“24 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi çemberinde gerçekleşen soygun olayında yer aldığı tespit edilen ve Türkiye’de bulunan Mustafa Çetereisi aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Savcılığı tarafından sorgulanmasına müteakip serbest bırakılmıştır.
Adı edilenin ve olayda yer aldığı tespit edilen R.F’nin ülkemize iadesinin sağlanması için KKTC Hukuk Dairesi (Başsavcılık) nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur.”

-------------

Mustafa Çetereisi’nin avukatı Tekin Söylemez:

“B.Ç kuyuya sarkıtarak ifade alındığı söylendi”

“Avukatı olarak bize tahkikat memurunun kim olduğu dahi söylenmedi. Henüz ortada hiçbir maddi gerekçe yokken, ifade dahi almadan gazetelere insanları suçlu olarak ilan etmek çok yanlış.”

‘Soygun’ zanlısı polis subayı Mustafa Çetereisi’nin avukatı Tekin Söylemez YENİDÜZEN’e konuşarak, “Müvekkilim kaçmadı, Türkiye’de serbest bırakıldı, şu anda yürütülen yargılamaya güvenmiyoruz, kendi irademizle geri döneceğiz” dedi.
İşte Söylemez’in açıklamaları:

- “Müvekkilimi suçlu gösteren ve kendi kardeşinden alındığı söylenen gönüllü ifade avukat huzurunda alınmadı. Böylesi bir ifade geçerli olmadığı için Türkiye’de serbest bırakıldı.”

- “Moldovya’ya gitme sebebi kaçma değildir, ayrıca, Türkiye’nin müvekkilimi iade etme durumu da zaten yok, biz kendi irademizle döneceğiz, kaçış yok…”
-“Mustafa’nın bana söylediği kardeşini bir kuyuya sarkıtarak zorla ifade aldıkları yönünde…”

- “Avukatı olarak bize tahkikat memurunun kim olduğu dahi söylenmedi. Henüz ortada hiçbir maddi gerekçe yokken, ifade dahi almadan gazetelere insanları suçlu olarak ilan etmek çok yanlış.”

 

 

Bu haber toplam 7348 defa okunmuştur
Etiketler :