1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Soygun girişiminde 3 şüpheli TUTUKLU
Soygun girişiminde 3 şüpheli TUTUKLU

Soygun girişiminde 3 şüpheli TUTUKLU

KKTC Merkez Bankası önünde önceki gün meydana gelen ‘silahlı soygun girişimi’ ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar M.B, A.Y ve H.K dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılardan M.B ile A.Y’nin Astsubay olduğu, zanlı H.K’nin de işletmeci olduğu öğr

A+A-

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da önceki gün KKTC Merkez Bankası önünde meydana gelen ‘silahlı soygun girişimi’ ile ilgili olarak 3 kişi tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldı. Ziraat Bankası’na ait, içerisinde 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para bulunan çantayı, zırhlı araca konulmaya çalışılırken, iki banka görevlisini etkisiz hale getirerek soygun girişiminde bulundukları iddia edilen zanlılar M.B, A.Y ve H.K çıkarıldıkları mahkemece 3’er gün tutukluluk emri aldı. Astsubay olduğu öğrenilen zanlı 1 M.B’nin evinde yapılan aramada Sarsılmaz marka 9 mm çapında tabanca ve 2 adet şarjör bulunurken, KKTC’de sadece 37 adet biber gazı bulunduğu ve kullandığı kiralık araçla birlikte yakalandığı belirtilen Astsubay zanlı 2 A.Y’nin tasarrufunda biber gazı spreyi bulunduğu öğrenildi.
Zanlılar ‘Silahlı soygun teşebbüsü’, ‘Kanunsuz ateşli silah taşıma ve ‘darp’ suçlarıyla bağlantılı olarak dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davada Savcı Serhan Bundak ve zanlı M.B ile zanlı A.Y adına Savunma Avukatı ile zanlı 3 şahsen mahkemede hazır bulundu.
Savcı Bundak, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis çavuşu Ercan Atasay’ı mahkemeye tanık olarak dinletti. Atasay, meseleyle ilgili olarak mahkemede yeminli şahadet vererek bulguları aktardı.

Kameralar ele verdi
Ercan Atasay, 14 Ağustos günü Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde bulunan Merkez Bankası’ndan alınan bilgide, bankanın önünde silahlı soygun girişimi olduğu öğrenilerek, bunun üzerine olay yerinde güvenlik önlemi alıp, geniş çaplı araştırma başlattıklarını söyledi.  Atasay, alınan bilgi ışığında saat 09:20 sıralarında Ziraat Bankası’nın para transferinden sorumlu Hasan Dağkuş ve Cemile Yılmaz’ın tasarrufunda bulunan 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasının, kimliği meçhul 3 şahıs tarafından sirkat edilmeye çalışıldığını, silah zoruyla ve biber gazı kullanarak soygun teşebbüsünde bulunulduğunu aktardı. 

Araçta biber gazı spreyi bulundu, KKTC’de sadece 35 tane var…
Kamera incelemeleri doğrultusunda tespit edilen zanlılardan A.Y’nin, plakası sonradan tespit edilen ZFB 972 plakalı kiralık aracı Girne’de Cartis isimli işyerinden kiraladığının öğrenildiğini ve araştırma başlatıldığını belirten Atasay, zanlı A.Y’nin Soycan Petrol İşletmeleri’ne gittiği anda tespit edildiğini söyledi. Zanlının tasarrufunda bulunan bahse konu kşralık araç içerisinde göz yaşartıcı sprey bulunarak emare alındığını aktaran Atasay,  zanlının tasarrufunda bulunan biber gazının, KKTC’de benzer tipte ve özellikte sadece 35 adet olduğunun öğrenildiğini vurguladı.

9 mm çapında tabanca ve 2 adet şarjör bulundu
Zanlı A.Y’nin akabinde zanlı M.B ile zanlı H.K’nin Gemikonağı’nda tespit edildiğini aktaran Polis Çavuşu Ercan Atasay, üç zanlının da merkeze celp edildiğini belirtti.

Atasay, olayla ilgili olarak zanlı M.B ve zanlı A.Y’nin açık ifade verip beyanda bulunduklarını belirterek, zanlı M.B’nin, zanlı A.Y ve zanlı H.K ile aralarında anlaşarak bu suçu işlemeye teşebbüs ettiklerine dair önceki gün saat 23:00’da gönüllü ifade verdiğini aktardı. Zanlıların mahkeme emriyle tutuklandığını belirten Atasay, bu süre içerisinde 5 görgü tanığından ifade alındığını aktardı. Ercan Atasay, zanlı M.B’nin ikametgahında bir arama yapıldığı, yapılan aramada olayda kullanılan sarsılmaz marka T10-12AC3048 seri numaralı 9 mm çapında tabanca ve 2 adet şarjör bulunarak emare alındığını söyledi.

Birçok görgü tanığı var
Zanlıların maskesiz olmalarından dolayı, olayla ilgili birçok görgü tanığı olduğunu belirten Atasay, zanlı 2 A.Y’nin ifadesinde belirttiği kaçış anının kameralarda tespit edildiğini aktardı. Polis Çavuşu Ercan Atasay, meseleyle ilgili tahkikatın yeni başladığını, bulunması gereken emareler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri bulunduğunu belirterek, alınması gereken birçok ifade olduğunu, bu ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiği gerekçesiyle zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Avukatın “baskı” iddiası
Polis Çavuşunun tutukluluk talebine itiraz etmeyen Savunma Avukatı, tahkikatla ilgili olarak Ercan Atasay’a birkaç soru yönelterek müvekkillerinin verdiği ifadenin ‘baskı altında’ alındığını iddia etti. Ercan Atasay, bu iddiayı kabule etmeyerek, zanlı 1 ve 2’nin gönüllü olarak ifade verdiğini vurguladı. Mahkeme, zanlı 3 H.K’ye de tutukluluk talebine itirazı olup, olmadığını sordu. zanlı H.K, “olayla ilgim yoktur” savunmasını yaptı.

Yargıç: “Ciddi ve yeterli şahadet mevcut”
Yargıç Hale Ahmet Raşit ise huzurunda verilen şahadeti ve yapılan beyanları değerlendirerek, kararını verdi. Yargıç, ilk nazarda zanlıların olayla bağlantıları olabileceğine dair ciddi ve yeterli şekilde şahadetin mevcut olduğunu vurgulayarak, tahkikat açısından mahkeme huzurunda getirilen bilgilerin yeterli ve talep edilen sürenin verilmesi kanaatinde olduğunu söyledi. Yargıç Hale Ahmet Raşit, meseleyle ilgili tahkikatın devam ettiğini dolayısıyla zanlıların serbest kalmaları halinde, soruşturmaya etki edebileceklerinin ihtimal olduğunu vurgulayarak, tahkikatın selameti açısından zanlıların 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi

Bu haber toplam 2835 defa okunmuştur
Etiketler :