1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sosyal Demokrat Parti United Medya’yı ziyaret etti
Sosyal Demokrat Parti United Medya’yı ziyaret etti

Sosyal Demokrat Parti United Medya’yı ziyaret etti

Sosyal Demokrat Parti, United Medya’yı ziyaret etti, kuruluş amaçlarını aktardı, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

A+A-

Meltem SONAY
Sosyal Demokrat Parti, United Medya’yı ziyaret etti, kuruluş amaçlarını aktardı, çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı, 5-6 aylık bir geçmişi olan partiyi tanıtma amacıyla basına ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederken, “SDP’nin ne olduğunu anlatmak için buralardayız” şeklinde konuştu.

“Küsen insanları yeniden oy vermeye teşvik etmek için…”

Yenidüzen’in ve UNITED MEDYA’nın ülkenin saygın gazetelerinden biri olduğuna işaret eden Tunalı, Yenidüzen’in objektif olarak siyasi hayatta etkin rol oynayan bir gazete olduğuna da dikkat çekti.
SDP’nin Haziran ayında hayata geçtiğini belirten Başkan Tunalı, son dönemde ülke demokrasisinde zorluklar yaşandığına ve kendilerinin de gençleri bir araya toplayarak küsen insanları yeniden oy vermeye teşvik etmek için yola çıktıklarını ifade etti.

“Sessiz ve derinden geliyoruz”

Yaptıkları köy ziyaretlerinde epeyi yol kat ettiklerini belirten Tunalı, “Sessiz ve derinden geliyoruz” şeklinde konuştu. Bugünkü icraatlara bakıldığında halkın bir küskünlüğü olduğunun görüldüğünü ifade eden Tunalı, bu küskünlükten dolayı bu kuruluşu gerçekleştirip siyasi hayatta bir yenilik yaratmaya çalıştıklarını kaydetti.


Milletvekilleri bakan olmayacak… Başkanlar 2 dönem seçilebilecek
Dünyada sosyal demokrasiyi benimseyen ülkelerin tüzüklerini alarak ülkemize uyarladıklarını işaret eden Tunalı, “Biz tüm hareketimizi tüzüğe bağladık, dış transferi yasakladık. Kesinlikle bizim partimize dıştan herhangi biri giremez. Milletvekili seçilen asla bakan olamaz, çünkü bugün Anayasa gereği bir yolsuzluk bile olsa herhangi bir milletvekili veya bakana hesap soramayız” dedi.
SDP’nin tüzüğüne göre parti başkanları ve örgüt başkanlarının da iki dönem seçilebileceğine vurgu yapan Tunalı, bununla da artık ülkede koltukların sahibinin halk olduğunu ortaya koyacaklarını belirtti.
Yeni bir Kuzey Kıbrıs yaratmak için yola çıktıklarını belirten Tunalı, “Hedef 2020” dedi.

Mutluyakalı: “Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur”
Sosyal Demokrat Parti yetkililerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Yenidüzen Gazetesi Genel Müdür ve Genel Yayın Yönetmeni Cenk Mutluyakalı, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğuna işaret etti, başarılar diledi.

Bu haber toplam 1519 defa okunmuştur