1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sorunları çözmüyorlar, daha fazla kaos yaratıyorlar!
Sorunları çözmüyorlar, daha fazla kaos yaratıyorlar!

Sorunları çözmüyorlar, daha fazla kaos yaratıyorlar!

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Sendikal Platform’un mecliste temsil edilen muhalefet partilerine yönelik ziyaretinde hükümeti eleştirdi

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’nde Sendikal Platform’un temsilcileriyle bir araya geldi ve UBP-DP Azınlık Hükümetine yönelik verilmesi talep edilen güvensizlik önergesi hakkında açıklamalarda bulundu. Hükümetin ülkedeki sorunları çözmek yerine sorunlara sorun eklediğini ve ülkede ciddi bir kaos ortamı yarattığını belirten Erhürman, sendikaların hükümete karşı duyduğu güvensizliği sonuna kadar paylaştıklarını söyledi. Parti olarak da hükümete güvenmediklerinin altını çizen Tufan Erhürman, bunun birden çok sebebi olduğunu açıkladı. 7 aydır görevde olan hükümetin, geride kalan süre içerisinde hukuka ve kamu yararına aykırılık rekoru kırdığını dile getiren Erhürman, bugüne kadar bu kadar kısa sürede bu kadar çok işlemi yargıya taşınan, bu kadar çok işlemine karşı bu kadar ara emri alınan başka bir hükümetin ülke tarihinde olmadığını ifade etti. Emirnamelerle yaşanan ciddiyetsizliğin herkes tarafından takip edildiğini vurgulayan Erhürman, usul açısından da hiç güvenmedikleri bir hükümetle karşı karşıya olduklarını belirtti.

 

“KİMSEYİ MUHATAP ALMIYORLAR”

Sendikalar ve sendika üyelerini çok yakından ilgilendiren konularda dahi karar alınırken hiçbir şekilde sendika temsilcilerinin hükümet tarafından muhatap alınmadığına değinen Erhürman, acele ve hiçbir araştırma yapmadan birçok karar alındığını vurguladı. Saatler konusundaki kararın buna çok iyi bir örnek teşkil ettiğini kaydeden Erhürman, öğretmen sendikalarının bu konudaki tepkilerini son derece yerinde gördüklerini söyledi. UBP-DP hükümetinin kendi yarattığı kaosun sorumluluğunu ya muhalefet partilerine ya da sendikalara attığını, bunlarda başarısız olması halinde ise toplumu ortasından bölerek böl-yönet politikası uyguladığını belirten Tufan Erhürman, hatadan dönülmesini talep edenlerin hükümet yetkilileri tarafından “Papazın saatini isteyenler”, “Güneyin saatini isteyenler” diye ayrıştırılıp ötekileştirildiğini kaydetti.

 

“BU ZİHNİYET DEMOKRATİK DEĞİLDİR”

UBP-DP Azınlık Hükümeti’nin zihniyetinin demokratik bir zihniyet olmadığını dile getiren Genel Başkan Erhürman, 14-15 yaşındaki lise öğrencilerinin görüşme talepleri olduğunu ancak hükümet yetkililerinin öğrencileri bile muhatap almadığını vurguladı. Hükümetin kendisinin hukuka uygun davranmayıp örneğin Anayasaya aykırı davranmayı meşru gördüğüne değinen Erhürman, buna rağmen eylem yapan lise öğrencilerinin bir yasayı ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınmasının meşru görüldüğünü kaydetti. Bu zihniyetin aslında hükümetin hukuk devleti anlayışına değil, polis devleti anlayışına sahip olduğunu ortaya koyduğunu belirten Erhürman, böyle bir hükümete güven duymalarının söz konusu olamayacağını sözlerine ekledi.

 

“4 BAĞIMSIZ MİLLETVEKİLİ HÜKÜMETİ AYAKTA TUTUYOR”

UBP-DP Azınlık Hükümetinin toplamda 23 milletvekiline sahip olduğunu ancak bağımsız 4 milletvekilinin dıştan verdiği destekle ayakta kaldığını anımsatan Genel Başkan Tufan Erhürman, bağımsız vekillerin sırf hükümetin sıkıntıya girmemesi adına her gün meclis oturumlarında bulunduklarına dikkat çekti. Bütçesi reddedilen bir hükümetin istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Erhürman, 4 bağımsız milletvekilinden 3’ünün bütçeye ret vermesi halinde bütçenin reddedilmiş olacağını, bu durumda hükümet istifa etmemekte direnirse hemen ertesi gün güvensizlik önergesi verebileceklerini dile getirdi. Erhürman, ikinci yolun da, hükümeti destekleyen dört bağımsız milletvekilinden üçünün güvensizlik önergesine imza atması olduğunu, böyle bir şey olursa CTP’nin 20 milletvekiliyle hemen güvensizlik önergesini imzalayabileceğini söyledi. Bağımsız milletvekillerinin bu önergeye imza koymamaları halinde CTP ve TDP’nin oylarının hükümetin düşmesi için yeterli olmayacağını dile getiren Erhürman, bu durumda halkın desteğinden yoksun olan bu hükümete yönelik verilen güvensizlik önergesinin reddedileceğini ve hükümetin hiç hak etmediği şekilde güven tazelemiş olacağını da anımsattı. Güvensizlik önergesinin reddedilmesi halinde Anayasa’ya göre güven tazelemiş bir hükümete tekrar güvensizlik önergesi verilebilmesi için 3 ay beklemeleri gerekeceğinin altını çizen Erhürman, bu 3 ay içerisinde Kıbrıs Sorununda çok kritik aşamalardan geçilebileceğini de söyledi. Hükümetin mevcut desteğini olası bir referandum sürecinde kaybedebileceğini dile getiren Erhürman, buna rağmen sendikaların güvensizlik hissiyatına sonuna kadar katıldığını ve bağımsız 4 milletvekilinden 3 tanesinin önergeye imza koymaları halinde CTP olarak 20 milletvekiliyle önergeye imza atacaklarını açıkladı.

 

(Fotoğraf Didem Menteş)

Bu haber toplam 2141 defa okunmuştur
Etiketler : ,