1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Siyasal Partiler Yasası Komite’de tıkandı!..
Siyasal Partiler Yasası Komite’de tıkandı!..

Siyasal Partiler Yasası Komite’de tıkandı!..

Siyasi Partiler Yasası'nı görüşen meclis komitesinin dün yapılması ve ‘SON’ olması beklenen toplantısı yapılamadı…

A+A-

 

'Farklı siyasi duruşlar var'

Siyasi Partiler Yasası'nı görüşen meclis komitesinin dün yapılması ve ‘SON’ olması beklenen toplantısı yapılamadı… Komite Başkanı CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, yasanın bazı maddeleri ile ilgili partilerin ‘farklı siyasi duruşları’ olduğunu ve ‘net görüş’ beklendiğini ifade etti…

Meltem SONAY

Siyasal Partiler Yasa Önerisi’ni görüşen Cumhuriyet Meclisi AD-HOC Komitesi’nin dünkü toplantısı son dakika ertelendi.
Komite Başkanı CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, dün yapılması beklenen toplantının son dakika ertelendiğini, yasanın bazı maddeleri ile ilgili partilerden ‘net görüş’ beklendiğini ifade etti.

Akansoy: “Farklı siyasi duruşlar var”
Partilerin görüşleri netleşmeden yasa çalışmasında ilerlemenin mümkün olmadığını ifade eden Başkan Akansoy, “Partilerin bazı maddelerde farklı SİYASİ duruşları var” dedi, detay vermekten kaçındı.
Komite Başkanı CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, “Ümit ederim 1 hafta içerisinde uzlaşıya ulaşılır ve yasayla ilgili komite çalışması da sonuçlanır” şeklinde konuştu.


‘Transfer DERT oldu’

Milletvekili transferini zorlaştıracak düzenlemeler içeren ve AD-HOC Komitesi’nde adım adım görüşülen Siyasi Partiler Yasa Önerisi’ndeki, ‘partilerin vekil sayısı bağlamında aldığı devlet katkısı’ konusundaki sıkıntı sürüyor.
Yasa önerisinde ‘bir milletvekilinin mensubu olduğu siyasi partiden başka bir partiye transfer olması durumunda, istifa ettiği partiye verilecek devlet katkısında değişiklik yapılmaması, katkının eski partisine verilmesi’ ile ilgili düzenleme partiler arasında görüş ayrılığına neden olmuştu.

‘Genel olarak tamamlandı’
Komite Yasa üzerindeki son toplantısını geçtiğimiz hafta, 24 Şubat Salı günü gerçekleştirmişti.
Komite Başkanı Akansoy, geçtiğimiz hafta toplantının ardından kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Siyasi Partiler Yasa önerisi ile ilgili Komite çalışmalarına kalındığı yerden devam edildiğini ve verimli bir çalışma gerçekleştirildiğini yazmıştı.
Gelinen aşama itibarıyla çeşitli maddelerle ilgili savcılıktan aldığımız görüşler üzerine verimli bir çalışma yapıldığını, tüm siyasi partilerin komite toplantısına katıldığını ifade eden Akansoy, genel olarak, yasa önerisinin tamamı üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını da paylaşmıştı.
Akansoy, birkaç noktada siyasi partilerin son değerlendirmelerini aldıktan sonra gelecek hafta çalışmanın tamamlanmasını hedeflediklerini yazmıştı.

Bu haber toplam 1489 defa okunmuştur