1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Şht Ertuğrul İlkokulu’nda greve devam…
 Şht Ertuğrul İlkokulu’nda greve devam…

Şht Ertuğrul İlkokulu’nda greve devam…

Bakan Berova: “Yaşananlar, öğretmen camiasına zarar veriyor”... Veli İnisiyatifi: “Sorunların kaynağı okul müdürü”

A+A-

Ayşe GÜLER

Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda önceki gün çocukların gözü önünde 2 öğretmen grubu arasında yaşanan tartışmanın ardından dün okulda ‘sükunet’ vardı.

KTÖS, ‘nitelikli eğitim’ talebiyle grevine devam ederken, greve katılmayan öğretmenler ise okulda derslerini işlemeye devam etti.

Öte yandan herhangi bir tartışma veya gerginliğe karşılık Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri okul bahçesinde bekledi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise okulda yaşanan olayların öğretmen camiasına zarar verdiğini ifade ederek, gelecek yıl ilkokulda ‘yapısal değişiklik’ yapılacağını söyledi.

Berova, bu değişikliğin teknik kurullarla karar verileceğini belirtti.

Berova:  “Yaşananlar, öğretmen camiasına zarar veriyor”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, Şht Ertuğrul İlkokulu’nda 2 öğretmen grubu arasındaki husumetin hoş bir görüntü yaratmadığını,  gelişen olayların öğretmen camiasına zarar verdiğini vurguladı.

Okulda gelecek yıl için yapısal bir değişiklik yapılacağını dile getiren Berova,  teknik kurulla birlikte gerekli kararların verileceğini, sorunların bu şekilde devam etmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Berova, uzlaşı sağlanabilmesi için bakanlık yetkililerinin 3-4 gündür görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek, önceki günkü çocukların gözü önünde yaşanan olaylarda sendikanın greve katılmayan öğretmenlere gönderdiği mektubun da etkili olduğunu savundu.

Berova, Mart ayında denetlenen okulla ilgili hazırlanan rapora göre tek sorunun okul müdürü olduğunu söylemenin doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.

“Sorunların kaynağı okul müdürü” iddiası

Öte yandan basına yazılı açıklama yapan “Şht. Ertuğrul İlkokulu Veli İnisiyatifi” adına Özdil Talat Nami ise okuldaki sorunların ne olduğu birçok kez dile getirilmesine ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetim raporunda da ortaya konmasına rağmen, adım atılmadığını iddia etti.

Nami, önceki gün okulda yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

“Veli inisiyatifi olarak bizler, okulumuzdaki sorunların kaynağı olarak okul müdürünün tutumu ve olaylara hakimiyetsizliğini görebilmekteyiz” diyen Nami, “Grevde olan öğretmenlerimizin olaylara soğukkanlı olarak yaklaşması, tartışmaların istenmeyen noktaya ulaşmasına engel olmuştur. Bizlerle konuşmayı reddeden okul müdürü Sayın Rasiha Erkal’ın sorunların büyümesinde oldukça büyük payı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Nami, özetle şunları söyledi: “Eğitim-öğretim hizmetlerine olumlu yönde katkı koyması beklenen Okul Aile Birliği’nin, bakanlık yetkilileri ile tartışmalara girmesi, bizlerin güvenini yitirmelerine neden olmuştur. Okulda gerginliğin gözle görülen boyutu bu noktada gelişmiştir. Tüm bunlar yaşanırken, Okul Aile Birliği ile okul müdürü sayın Erkal’ın önceki akşam bir restorantta yemeğe gitmesi ve kaosu kutlaması ayrıca düşündürücüdür”

Bu haber toplam 4294 defa okunmuştur