1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sendikal Platform taleplerini meclise iletti
Sendikal Platform taleplerini meclise iletti

Sendikal Platform taleplerini meclise iletti

Mecliste, güvensizlik önergesi ve üç bakan hakkında soruşturma açılması taleleplerini içeren belgeyi Meclis Başkanı Sibel Siber'e iletilmesi için görevliye verildi.

A+A-

Sendikal Platform, 3 ölümlü kazanın meydana geldiği Girne dağ yolundaki eylemin ardından meclise geldi.

Sendikal Platform mecliste hükümet için güvensizlik önergesi ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Eğitim Bakanı Özdemir Berova ve Çalışma Bakanı Hamza Ersan Saner hakkında soruşturma açılması amacıyla muhalefet milletvekillerinden imza toplamayı hedefliyor.

Mecliste, güvensizlik önergesi, üç bakan hakkında soruşturma açılması ve yaz saat uygulamasının sona erdirilmesi ile ilgili taleleplerini içeren belgeyi Meclis Başkanı Sibel Siber'e iletilmesi için görevliye verildi.

send-plat-meclis-ctp.jpg

Sendikal Platform meclisteki muhalefet partileri ile görüşüyor.

Platforum adın söz alan KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanları hakkında görevlerini yerine getirmedikleri gerekçesi ile Meclis’te soruşturma açılmasını talep etti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sendikakların güvensizlik belirtmesi kendilerinin de paylaştığı bir konu olduğunu belirterek, hükümeti kararlar alırken sendikalardan görüş almamakla suçladı.

Erhürman: Usul olarak güvenmediğimiz bir hükümet var karşımızda. Alelacele karar alarak, sorun çözmek yerine kaos yaratıyorlar. Güvensizlik önergesi alınmasının yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bu hükümet 4 bağımsız milletvekilin desteği ile ayakta duruyor. Meclisteki bağımsız 4 milletvekilinin 3'ü güvensizlik önergesi verirse, CTP ve TDP konu hükümeti düşürmeye hazırdır.

TDP Milletvekili Zeki Çeler de sendikal platformun talebini partisine ileteceğini ve gereken katkının konulması için ellerinden geleni yapacağını kaydederek, “platformun mücadelesini selamlıyorum” dedi.

Bu haber toplam 2738 defa okunmuştur
İlgili Haberler