1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Seçim 1’inci turda da, 2’inci turda da Eroğlu ve Siber arasında geçecek”
“Seçim 1’inci turda da, 2’inci turda da Eroğlu ve Siber arasında geçecek”

“Seçim 1’inci turda da, 2’inci turda da Eroğlu ve Siber arasında geçecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sonay Adem: “Seçim 1’inci turda da 2’inci turda da Eroğlu ve Siber arasında geçecek. Sibel Siber kazanacak”

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sonay Adem, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili YENDÜZEN’e konuştu, seçimi yorumladı

Didem MENTEŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sonay Adem seçim sürecinde fulü bir ortam yaşandığını bütün bu fulü ortama rağmen 1’inci ve 2’inci turda da Derviş Eroğlu ile Sibel Siber’in yarışacağını belirterek, Dr. Sibel Siber’in seçimi önde bitireceğini söyledi.


“Seçim 1’inci turda da, 2’inci turda da Eroğlu ve Siber arasında geçecek”

Enteresan bir seçim sürecinin yaşandığını ve geçmiş seçimlerle çok da kıyaslanamayacak bir seçim süreci olduğunu söyleyen eski bakanlardan Sonay Adem, bunun da toplumda bir değişim sancısı oluşmasından kaynaklandığına bağladı. Adem, şuanda siyasi yelpazede var olan hareketlerin belli bir çerçevede kendi ağırlıklarına kaymış olmalarına rağmen onların oluşmasında, ekonomik ve sosyal ilişkilerde farklılaşmasından kaynaklanan, siyasetin sosyal ve ekonomik ilişkilerindeki çelişkinin görüldüğü bir dönemle karşı karşıya olunduğunu söyledi. Bundan ötürü şuanda Cumhurbaşkanlığı seçimine gidilirken fulü bir ortam varmış gibi göründüğünü söyleyen Sonay Adem, bütün bu fulü ortama rağmen ağırlıklı olarak statükoyu temsil eden Derviş Eroğlu ile yeniliği temsil eden Sibel Siber arasında seçimin geçeceği izlenimi edindiğini vurguladı. Birinci turda da ikinci turda da Eroğlu ve Siber’in yarışacağını belirten Adem, Dr. Sibel Siber’in seçimi önde bitireceğini söyledi. Adem, “oyların çok da tapulu olduğu kanaatinde değilim bunun için fulü bir ortam görülmektedir. Sağ kesimde UBP ve DP mücadele etmektedir. Şuanda ekonomik ve sosyal ilişkilerde yorumlayıp programatize bir şekilde öne çıkarıp kitleleri heyecanlandıracak siyasi partiler değil. Bugünkü görüşleriyle yaşanan süreç arasında bir çelişki var. Her iki partide de bir kaynama var. Etkiledikleri kitleleri yönlendirmek de büyük zorlukları var. Eroğlu’na dönük yapılan çabalara rağmen yurttaşın farklı adaylara oy vereceği kanaatindeyim”

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur