1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyonluğa adım adım
Şampiyonluğa adım adım

Şampiyonluğa adım adım

HAFTANIN PANORAMASI...

A+A-

K-Pet Süper Lig’in 15’inci hafta karşılaşmaları 1 maç sonunda tamamlandı. Bostancı Bağcıl – Lefke karşılaşması saha olayları nedeni ile tatil edilirken oynanan 6 karşılaşmanın 3 tanesini ev sahibi ekipler, 3 tanesini konuk ekipler kazanma başarısı gösterdi. Altı karşılaşmada 11 gol kaydedildi.

Puan farkı ile liderlik koltuğunda yer alan Yenicami konuk olduğu Serdarlı deplasmanından 3 puanı maçın son bölümlerinde kaydettiği golle elde etti. İkinci sıradaki Küçük Kaymaklı’nın deplasmanda Cihangir’e tek golle mağlup olmasından sonra Yenicami 11 puan farkla girdiği haftayı 14 puan farkla kapamış oldu ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı elde etti.

Bostancı’da istenmeyen olaylar
Bostancı Bağcıl ile Lefke arasında Yakup Özorun Stadı’nda oynanan karşılaşma istenmeyen olaylara sahne oldu. Maçın 81’inci dakikasında Lefke kalecisi Mehmet ile Bağcıl savunma oyuncusunun çarpışması sonrası her iki oyuncu yerde kalırken kaleci Mehmet baygınlık geçirdi. Dilinin soluk borusunu tıkaması sonrası ilk müdahalesi sahada yapılan ve ciddi bir tehlikeyi atlatan Mehmet hastaneye kaldırılırken sahaya giren taraftarların maçın hakemi Fehim Dayı’nın üzerine yürümeleri sonrası maç tatil edildi.

Çetinkaya’dan toparlanma sinyalleri
Haftanın önemli galibiyetlerinden bir tanesini Çetinkaya elde etti. Ligin ilk yarısını kötü bir noktada tamamlayan Çetinkaya konuk ettiği Doğan Türk Birliği’ni maçın son bölümlerinde attığı golle yenmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta Lefke deplasmanından puan çıkaran Çetinkaya bu haftayı da galibiyetle tamamlayarak çıkışını sürdürdü. Doğan Türk Birliği’nin ikinci devredeki galibiyet hasreti bu mağlubiyetle devam etti.

Gollü maçta gülen Y.Boğaziçi
Haftanın en gollü karşılaşmasında Gönyeli ile Yeni Boğaziçi karşılaştı. Gönyeli maçta 2-0’lık skor üstünlüğü yakalamasına rağmen Y.Boğaziçi oyunun son yarım saatlik bölümünde kaydettiği 3 golle sahadan 3-2 galip ayrılmayı başardı.
İkinci devreye çıkışla başlayan bir diğer ekip Mormenekşe oldu. Geçtiğimiz hafta Y.Boğaziçi ile golsüz berabere kalan Mormenekşe, ara transfer döneminde yaptığı takviyelerle dikkat çeken Mağusa Türk Gücü’nü tek golle yenerek 3 puanı alan taraf oldu.
Ligde bu hafta deplasmanda kazanan bir diğer ekip Gençler Birliği oldu. Ligin son sıra takımı Lapta’ya konuk olan G.Birliği rakibini 2-0 mağlup ederek ligin ikinci yarısının ilk 2 haftasında oynadığı karşılaşmalardan 3 puanla ayrılma başarısı gösterdi.

SONUÇLAR

Mormenekşe - Mağusa TG: 1-0
Çetinkaya - Doğan TB: 1-0
Cihangir - K. Kaymaklı: 1-0
Serdarlı – Yenicami: 0-1
Gönyeli – Y.Boğaziçi: 2-3
Lapta – G.Birliği: 0-2
B.Bağcıl – Lefke: Tatil edildi

(7 Şubat Cumartesi: Doğan TB – B.Bağcıl, Y.Boğaziçi – Lapta, K.Kaymaklı – Mormenekşe, Lefke – Cihangir. 8 Şubat Pazar: Yenicami – Çetinkaya, Mağusa TG – Gönyeli, G.Birliği – Serdarlı)

Bu haber toplam 1168 defa okunmuştur