1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Sahil Güvenlik 5 kişiyi kurtardı
Sahil Güvenlik 5 kişiyi kurtardı

Sahil Güvenlik 5 kişiyi kurtardı

Girne Limanı’nın 3 mil Kuzeydoğusunda su almaya başlayan teknede bulunan 5 kişi, Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı.

A+A-

Girne Limanı’nın 3 mil kuzeydoğusunda su alarak batmaya başlayan teknedeki 5 kişi, KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından denizden sağ olarak kurtarıldı.

Güvelik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, 5 KKTC uyruklu kişinin bulunduğu "Quiksilver "isimli tekneden KKTC Sahil Güvenlik Acil İşlem Merkezi’ne (158 İhbar Hattı) teknenin su alarak batmaya başladığı bilgisi geldiği, bunun üzerine söz konusu teknedeki şahısların Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından denizden sağ olarak kurtarılarak, Girne Limanı’nda sağlık ekiplerine teslim edildiği kaydedildi.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklama aynen şöyle:

“Girne Limanı’nın 3 mil kuzeydoğusunda 5 KKTC uyruklu kişinin bulunduğu ‘Quiksilver’ isimli teknenin su alarak batmaya başladığı ihbarı KKTC Sahil Güvenlik Acil İşlem Merkezi’ne (158 İhbar Hattı) bildirilmiştir.

Alınan ihbar üzerine bölgeye intikal eden KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından batan teknedeki şahıslar denizden sağ olarak kurtarılmış ve Girne Limanı’nda gerekli kontrollerin yapılması için sağlık ekiplerine teslim edilmiştir. “

Bu arada Polis’ten yapılan açıklamada, Savaş Kambilili yönetimindeki teknenin 5.30x2.30 metre ebadında bir gezi teknesi olduğu ve dün saat 17.00 sıralarında motorunun arıza yapmasından dolayı su alarak batmaya başlaması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kıyıya intikal ettirildiği; teknede bulunanların ise sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.(tak)

Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
Etiketler : ,