1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Restorasyon EYLÜL'de başlıyor
Restorasyon EYLÜLde başlıyor

Restorasyon EYLÜL'de başlıyor

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonuna Eylül ayında başlanacağını söyledi.

A+A-

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonuna Eylül ayında başlanacağını söyledi.

TAK’ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Atalay, ilk etapta ana binanın restore edileceğini söyledi. Atalay, Vakıflar İdaresi ile Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi’nin 2,5’er milyon Euro vereceği restorasyon çalışmalarının iki yıl süreceğini kaydetti.

İhaleyi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların ortak olduğu bir şirketin aldığını ve sözleşmenin yakın zamanda imzalanacağını ifade eden Atalay, çalışmaların Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum ortaklığında yürütülecek olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

1400’lü yıllarda inşa edilen manastırın bitişiğindeki şapel ve çeşmenin restorasyonu için ise ayrı bir ihaleye çıkılacak.

HRİSOSTOMOS İLE GÖRÜŞME

Prof.Dr. Talip Atalay, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ile gerçekleştirdiği basına kapalı görüşmeye de değinerek, bir takım sorunları görüştükleri toplantının çok yararlı olduğunu söyledi.

Atalay, Hristostomos’un Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonu başta olmak üzere çalışmalara destek vermesinin önemli olduğunu kaydetti.

Hristostomos’un görüşmenin ardından yaptığı açıklamaların da memnuniyet verici olduğunu kaydeden Atalay, “En iyi açıklamalarını yaptı. Dinin şeffaf dilini kullanarak barışa katkıda bulunmak esas amacımız” dedi.

(tak)

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur