1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis memuru cezaevinde, eski şube amiri görevde
Polis memuru cezaevinde, eski şube amiri görevde

Polis memuru cezaevinde, eski şube amiri görevde

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde 2011 ile 2012 yılları arasında meydana gelen 1 milyon TL’lik “kamu görevlisinden sirkat” meselesiyle ilgili polis memuru Erdal Önder,2013 yılında 8 yıla mahkum olurken, dönemin Şube Amiriyle ilgili

A+A-

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde 2011 ile 2012 yılları arasında meydana gelen 1 milyon TL’lik “sirkat” meselesiyle ilgili polis memuru Erdal Önder 8 yıl ceza alırken, dönemin Şube Amiri’nin ne ceza aldığı bilinmiyor…

 


Didem MENTEŞ

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde 2011 ile 2012 yılları arasında meydana gelen 1 milyon TL’lik “kamu görevlisinden sirkat” meselesiyle ilgili polis memuru Erdal Önder, 8 yıla mahkum olurken, dönemin amiriyle ilgili hala daha disiplin mahkemesinin oluşturulmadığı öğrenildi. Polis memurunun ceza tahsilatlarını Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırmayarak zimmetine geçiren polis memuru cezaya çarptırılırken, dönemin Trafik Şube Amiri Erkan Demirdağ’ın olaydan sorumlu tutularak hakkında başlatılan disiplin soruşturmasının tamamlandığı öğrenildi. Demirdağ’ın hakkındaki disiplin soruşturmasının tamamlanmasına rağmen disiplin mahkemesinde yargılanmadığı bilgisi edinildi. Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı, Erkan Demirağ’ın olayın ortaya çıkmasıyla Girne Trafik Şube Amiri görevinden alınarak başka bir bölüme verildiğini belirterek, Demirağ’ın hangi cezaya tabi tutulduğunun ise ‘kişisel bilgiye’ girdiği gerekçesiyle açıklanmadı.

Polis memuru 8 yıl ceza aldı

Olay, Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu’nun Girne Polis Müdürlüğü Trafik Şube Amirliği’ni denetlediği sırada fark edilmiş ve PGM’ye bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından soruşturma başlatılmıştı. Başlatılan soruşturmanın ardından GPM’ye bağlı Trafik Ceza Tahsilat Bölümü’nde görev yapan polis memuru Erdal Önder’in, 2011 yılından 25 Eylül 2012 tarihine kadar olan sürede toplana trafik cezalarını Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırmayarak zimmetine geçirdiği ortaya çıkmıştı. Trafik cezalarından toplanan yaklaşık 1 milyon TL’yi Gelir ve Vergi Dairesi’ne yatırmayarak zimmetine geçirdiği ortaya çıkan polis memuru Erdal Önder, 2 Ağutos 2013 tarihinde Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmıştı. Erdal Önder, “Sahte resmi belge düzenleme”, “Tedavüle sürme”, “Kamu görevlisi tarafından sirkat” ve “Kamu görevlisinin hesapta hile yapması” davalarından suçlu bulunarak 8 yıla mahkum olmuştu.

Şube amirinin soruşturması bitti ama…

O dönemde ortaya çıkan sirkat suçuyla ilgili olarak polis memuru Erdal Önder yargılanarak mahkum olurken, Girne Trafik Şube Amiri Erkan Demirağ da olaydan sorumlu tutuldu. İki yılı aşkındır ortaya çıkan meseleyle ilgili Demirağ, Polis Genel Müdürlüğü tarafından görevinden alınarak başka bir bölüme verildi. Bu arada Demirağ ile ilgili disiplin soruşturması başlatıldığı ve tamamlandığı belirtildi. Soruşturma tamamlanmasına rağmen Erkan Demirağ’ın polis teşkilatı içerisinde oluşturulan Disiplin Mahkemesi’nde halen yargılanmadığı öğrenildi.

Cezası “kişisel bilgi” takıldı

Konuyla ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Polis Basın Subaylığı, Erkan Demirağ’ın olayın ortaya çıkmasıyla Girne Trafik Şube Amiri görevinden alınarak başka bir bölüme verildiğini belirtti. Subaylık, Demirağ ile ilgili disiplin soruşturmasının tamamlandığını belirterek, Disiplin Mahkemesi’nin oluşturulup oluşturulmadığı konusunda net bilgi vermedi. Demirağ’ın hangi cezaya tabi tutulduğunun ise ‘kişisel bilgiye’ girdiği gerekçesiyle bilgi vermekten kaçınıldı.

Bu haber toplam 4400 defa okunmuştur