1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Polis kamera kayıtlarını inceleyecek
Polis kamera kayıtlarını inceleyecek

Polis kamera kayıtlarını inceleyecek

2013 yılında sahte Kuzey Kıbrıs kimlik kartı ile ülkeden çıkış yaptıktan sonra aynı yıl içerisinde başka bir sahte kimlikle ülkeye tekrar giriş yaptığı iddia edilen zanlı H.K tutuklandı. “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “resmi evrakı sahteleme” suç

A+A-

Yurt dışına çıkış yasağı bulunmasına rağmen, 2013 yılında sahte Kuzey Kıbrıs kimlik kartı ile çıkış yaptıktan sonra aynı yıl içerisinde başka bir sahte kimlik ile ülkeye tekrar giriş yaptığı iddia edilen zanlı H.K tutuklanarak, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” ve “resmi evrakı sahteleme” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı H.S aleyhinde 3 gün tutukluluk kararı alındı. Polis, olayla ilgili kamera kayıtlarını inceleyeceğini açıkladı.

Lefkoşa Nöbetçi Mahkemesi Yargıcı Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Öjen Açıkada’yı mahkemede tanık olarak dinletti.
Mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktaran Açıkada, zanlı H.S’nin “Sahtelenmiş evrakı tedavüle sürme” , “Resmi evrakı sahteleme” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Polis memuru Açıkada, zanlının 2013 Ocak ayı içerisinde Lefkoşa’da “1.dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan yurt dışına çıkışının yasak olmasına rağmen, Güner Barballi adına düzenlenmiş üzerine kendi resminin bulunduğu sahte Kuzey Kıbrıs kimlik kartı ile Şubat 2013 ayı içerisinde Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’ye çıkış yaptığını söyledi.
Meseleyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında zanlının Haziran 2014 tarihinde Türkiye’de Murat Aşan adına sahtelediği T.C kimlik kartı ile ülkeye giriş yaptığının tespit edildiğini aktaran Açıkada, zanlının önceki gün tutuklandığını belirtti.

Kamera kayıtları incelenecek
Polis memuru Açıkada, zanlı aleyhinde başlatılan tahkikat ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini,
alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera kayıtlarının bulunduğunu ifade ederek, tahkikatın selameti açısından zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Nüvit Gazi, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (YD)

Bu haber toplam 1823 defa okunmuştur