1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özyiğit: “Kasım’da yeniden adayım”
Özyiğit: “Kasım’da yeniden adayım”

Özyiğit: “Kasım’da yeniden adayım”

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, partisinin Kasım ayında gerçekleştirilecek kurultayında yeniden aday olduğunu açıkladı.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, partisinin Kasım ayında gerçekleştirilecek kurultayında yeniden aday olduğunu açıkladı.

BRT’de yayınlanan Birinci Boyuta’a konuk olan Özyiğit, TDP kurultayına ve Meclis başkanlığı tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özyiğit, TDP’nin Kasım ayında gerçekleşecek kurultayında sosyal demokrasinin daha da gelişerek güçlendiği bir yapı için yeniden aday olduğunu söyledi. Özyiğit,“25 Kasım’da olağan kurultaya gidiyoruz. Yeniden adayım. Evet belki kamuoyu şunu söyleyebilir görevi devralmadan öncede ve devraldıktan sonra da üç milletvekili vardı. Ama partide bir disiplin süreci yaşadık. Bu yaşadığımız sürecin ardından bir eski başkan ve milletvekilini yitirdik. O arkadaşlarla birlikte bir grup aramızdan ayrıldı, başka diyarlara yelken açtı. Ancak onlarla birlikte partiden ayrılanların önemli bir kısmı şimdi geri döndü, bir kısmı da geri dönmeye hazırlanıyor. Böylesi bir dönemde bana düşen görev hem partiye hem de hükümete dört elle sarılmak, daha yukarılara taşımaktır. Gençlere sosyal demokrasinin daha da gelişerek güçlendiği bir yapı devretme misyonum var. O misyon doğrultusunda yeniden göreve talibim ” dedi.

Kurultaya tek adaylı mı gidilecek şeklindeki bir soruya karşılık ise Özyiğit, “Şu anda benim dışımda başkasının olduğu izlenimi yok. Ama elbette olabilir 2015 kurultayı da ilk defa seçimli oldu. Demokrasinin gereği herhangi bir arkadaşımız bende varım derse çıkarız yarışırız takdiri partililer verir” diye konuştu.

Meclis Başkanlığı konusu…

“Uzlaşının arkasında durulmasını isteyeceğiz”

Kamuoyunda konuşulan Meclis Başkanlığına TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli’nin getirilip getirilmeyeceği yönündeki soruyu ise Özyiğit, hükümet ortaklarından uzlaşının arkasında durmasını istedi. Özyiğit, “Biz bunu çok yüksek sesle seslendirmemeye özen gösteriyoruz, meclis başkanlığı kuşkusuz ülkenin genel sorunlardan daha önde değildir. Ancak şunu kimse unutmasın koalisyon hükümeti kurulurken Meclis başkanlığı da konuşulan ve aramızda uzlaşıya varılan noktalardan bir tanesidir. Bu konu da bizim hassasiyet gösterdiğimiz noktalardan biridir. Evet çok yüksek sesle bunu çok fazla öne çıkarmamaya özen gösteriyoruz. Seviyeli bir tartışma götürüyoruz. Ama şu anda bir Meclis iç tüzüğü değişikliği vardır ve ilgili komiteye sunulmuş, ivediliği de alınmıştır. Biz onun bir an önce gerekli düzenlemeye kavuşması ve gerekli değişikliğin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Savcılıktan görüşün olumsuz olması halinde tutumlarının ne olacağına yönelik soruya ise Özyiğit, “gelen görüşü koalisyon ortakları ile birlikte değerlendirip, neler yapılabileceğini konuşacağız. Ancak ortada bir söz ve uzlaşı var. Hükümet ortaklarından bu uzlaşının arkasında durmasını isteyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
Etiketler : ,