1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Oytun Ersan Project ile jazz gecesi büyüledi
Oytun Ersan Project ile jazz gecesi büyüledi

Oytun Ersan Project ile jazz gecesi büyüledi

Oytun Ersan Project, jazz dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 9 kişilik kadrosuyla dün akşam sahneye çıktı.

A+A-

 

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, Oytun Ersan Project, jazz dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 9 kişilik kadrosuyla dün akşam sahneye çıktı.

Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 21.00’da yapılan konserde izleyenler tarafından büyük beğeni kazanan grup, iki parçada elektrogitarda misafir sanatçı (featuring) sıfatıyla müzisyen Okan Ersan da yer aldı. Davulda başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Yusuf Çerkez, perküsyonda Oytun Küskü, klavyede gruba İstanbul’dan katılan jazz dünyasının tanınmış simalarından Çağrı Sertel, trompette ABD’den gelen Yamaha Artisti Prof. RexRichardson, elektrogitarda Nardis Genç, Jazz gitarist yarışmasında ikinciliği ile müzik dünyasında adını duyurmayı başaran Kadir Evre, saksafonda ise yine Jazz dünyasının tanınmış simalarından Ivan Lavrentev ile Kıbrıslı Türk klarnet sanatçısı Mustafa Aksaç yer aldı.

Vokalli bestelerde ise  Aytunç ve Simge Akdoğu kardeşler  performans sergileyerek Oytun Ersan Project’e eşlik etti.  Kıbrıs’ın ünlü Türk jazz fusion gitaristi Okan Ersan’da Oytun Ersanı yalnız bırakmayarak gecede sahne aldı.

Konserde Jazz Fusion, EthnicJazz ve FunkJazz tarzında, Doğu ve Batı ezgilerinin harmanlaması ile oluşan özgün melodileriyle Oytun Ersan’a ait toplam 9 beste, 18. Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali dinleyicilerinin beğenisine sunuldu.

Bu haber toplam 1856 defa okunmuştur