1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Oryantiringde Bulgaristan’da derece
Oryantiringde Bulgaristan’da derece

Oryantiringde Bulgaristan’da derece

Uluslararası Oryantiring Şampiyonası’na katılan ülkemiz sporcuları M21A kategorisinde yer alırken, Menteş Pınardan ikinci gelme başarısı gösterdi.

A+A-

 

İki yıllık bir hazırlanma süreci sonunda Herkes İçin Spor Federasyonu, oryantiringde ilk yurt dışı temasını gerçekleştirdi. 25 – 30 Ağustos tarihleri arasında Bulgaristan’ın Bansko şehrinde yapılan ve 11 ülkenin yer aldığı Uluslararası Oryantiring Şampiyonası’na katılan ülkemiz sporcuları M21A kategorisinde yer alırken, Menteş Pınardan ikinci gelme başarısı gösterdi.
Federasyon Asbaşkanı ve Milli Takım Sorumlusu Sontaç Eşan'ın vermiş olduğu bilgide Sprint,  Middle ve Long Distance olarak belirlenen ve çok zorlu parkurlardan oluşan 3 parkurun genel ortalaması sonucunda 2’ncilik elde etmenin çok anlamlı olduğu ve takımın farklı coğrafi koşullarda koşarak da tecrübe kazandığı belirtildi.
Sporu geniş kitlelere yaymak için çalışmaların devam ettiğini belirten Eşan, bu sene olduğu gibi gelecek senede ülkemizde büyük ses getirecek Uluslararası Oryantiring Şampiyonası düzenleme umudu içerisinde olduklarını söyledi.

Bu haber toplam 1511 defa okunmuştur