1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Önce kamp, sonra ‘eğitim’!
Önce kamp, sonra ‘eğitim’!

Önce kamp, sonra ‘eğitim’!

Yüksek İdare Mahkemesi tarafından müfredatı yasa dışı bulunan Hala Sultan İlahiyat Koleji, içerisine kurulacak HALA SULTAN DERSHANESİ ile bir kez daha gündeme geldi.

A+A-

Ayşe GÜLER

Hala Sultan İlahiyat Koleji içerisine, HALA SULTAN DERSHANESİ açılıyor.
‘Sadece okul öğrencilerine özel’ eğitim vereceği duyurulan dershanede ‘eğitim’ görecek öğrenciler, ilk önce 4 hafta boyunca Türkiye’de kampa gönderilecek. Sonrasında da 9 aylık ‘YGS-LYS Programına’ tabi tutulacak.

Eğitimde sıklıklar gündeme gelen dershaneler, 1999 yılında Yüksek Mahkeme’ye de taşınmıştı. Mahkeme, okul içerisinde öğrencilere paralı hazırlık kursları veya dershane kimliği altında paralı kurslarının verilmemesi, öğretmenlere ya da müdürlere ek ücret ödenmemesine emir vermişti. Buna rağmen, yaz ayında faaliyete başlayacak dershanede öğrencilerden yıllık  2700 TL alınacak olması da dikkat çekiyor
Yaz okulu’ olarak duyurulan Türkiye’deki kamp, 31 Temmuz’da başlayacak, 25 Ağustos’ta sona erecek.

MAHKEME ‘YASAK’ DEMESİNE RAĞMEN, ÜCRET ALINIYOR!... Eğitimde sıklıklar gündeme gelen dershaneler, 1999 yılında Yüksek Mahkeme’ye de taşınmıştı. Mahkeme, okul içerisinde öğrencilere paralı hazırlık kursları veya dershane kimliği altında paralı kurslarının verilmemesi, öğretmenlere ya da müdürlere ek ücret ödenmemesine emir vermişti. Buna rağmen, yaz ayında faaliyete başlayacak dershanede öğrencilerden yıllık 2700 TL alınacak olması da dikkat çekiyor

Ücretli takviye kursları!

6. sınıftan 10. sınıfa kadar olan öğrencilere ‘takviye kursu’ düzenlenecek.
11 ve 12. sınıf öğrencileri 2 Haziran Cuma günü ‘deneme sınavına’ girecek. Aldıkları puanlara göre öğrencilere burs verilecek.
Öğrenciler yıllık ücret olarak dershane için, kamp dahil 2700 TL ücret ödeyecek.

af.jpg

Hafta içi 5 gün, günde 6 saat…

Dağıtılan bildiride Türkiye’deki kamptan bahsedilmemesi, yaz okulu altında öğrencilere hafta içi 5 gün, günde 6 saat eğitim verileceğinin yer alması dikkat çekiyor.

Bununla birlikte haftalık ders saatinin 30, toplam ders saatinin ise 120 saat olarak belirlendiği ifade ediliyor.

‘Sadece okul öğrencilerine özel’ eğitim vereceği duyurulan dershanede ‘eğitim’ görecek öğrenciler, ilk önce 4 hafta boyunca Türkiye’de kampa gönderilecek. Sonrasında da 9 aylık ‘YGS-LYS Programına’ tabi tutulacak.

Okul döneminde de 9 aylık program!

Kampın ardından öğrencilere YGS-LYS Programı eğitimi verilecek.
Program 9 ay sürecek, 21 Eylül 2017’de başlayacak,9 Haziran 2018’de sona erecek.

Haftada 14 saat!

YGS-LYS Programı, Perşembe ve Cuma günleri 3’er saat, Cumartesi günleri de 8 saat uygulanacak.
12. sınıflar için yıllık toplam 646 saat, 11. sınıflar için 501 saat ders işlenecek.

 

 

 

 

Bu haber toplam 5171 defa okunmuştur
İlgili Haberler