1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ÖNCE DARP, SONRA SOYGUN!
ÖNCE DARP, SONRA SOYGUN!

ÖNCE DARP, SONRA SOYGUN!

Girne-Tatlısu anayolunda zanlı O.O.G yönetimindeki araca çarptığı gerekçesiyle Seyit Dursun Ertürk’ü ciddi şekilde darp ederek, aracı içerisinde bulunan kontak anahtarını, 1 adet cep telefonu, bir adet el çantasını alıp soygun suçu işledikleri iddia edile

A+A-

Ayşe GÜLER

Girne-Tatlısu anayolunda 6 Eylül’de Seyit Dursun Ertürk’ü araçlarına çarptığı gerekçesiyle ciddi şekilde darp edip, aracı içerisinde bulunan kontak anahtarını, 1 adet cep telefonu, bir adet el çantasını alıp soygun suçu işledikleri iddia edilen zanlılar O.O.G, G.Ö ve N.S dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

‘Soygun’, ‘ciddi darp’ ve ‘kasti hasar’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan her 3 zanlı aleyhine 2 gün tutukluluk kararı alındı.

Girne Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Mustafa Atakara, Esentepe Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Okan Öğdü’yü mahkemede tanık olarak dinletti.

Polis memuru Öğdü, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili bulguları aktardı.

Öğdü, 6 Eylül tarihinde saat 23:45 sıralarında Girne-Tatlısu anayolu üzerinde Esentepe yol kavşağında zanlı 1 O.O.G yönetimindeki JB 197 plakalı aracın Girne’ye doğru seyrettiği sırada, Seyit Dursun Ertürk yönetimindeki FN 192 plakalı araç ile arkadan çarptı gerekçesiyle zanlı O.O.G’nin diğer araç sürücüsü Ertürk’ü araba içerisinde darp ederek, gözlüğünü kırdığını dile getirdi.

Yaşananların ardından her 3 zanlının da Ertürk’ü aracın içerisinde indirerek, yüzüne ve vücudunun muhtelif yerlerine vurmak suretiyle ciddi şekilde darp ettiklerini ifade eden Öğdü, araç içerisinde bulunan 1 adet cep telefonu, siyah renk el çantası, iki adet sürüş ehliyeti, iki adet banka/kredi kartı, bir adet pasaport ve bir adet nüfus cüzdanını ve aracın kontak anahtarını alıp, soygun suçunuişlediklerini dile getirdi.

Esentepe’de tutuklandılar

Her 3 zanlının da 7 Eylül’de Esentepe’de tutuklandığını ifade eden Öğdü, ayni gün zanlı 1 O.O.G’nin evinde polis ekipleri tarafından arama yapıldığını, ancak aranan emarelerin bulunmadığını kaydetti.

Öğdü, yapılan aramalarda kontak anahtarının olay yerinin 1 metre uzaklığında tespit edildiğini dile getirdi.

Olayla ilgili el çantası ve cep telefonun arandığını ifade eden Öğdü, görgü tanıklarının bulunduğunu, alınması gereken ifadelerin bulunduğunu söyledi.
Öğdü, zanlı O.O.G ile N.S’nin gönüllü ifade verdiğini belirtti.

2 gün tutukluluk

Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikatın henüz yeni başladığını ifade eden Öğdü, zanlıların 2 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkemede aktarılan olgular ışığında Yargıç Gökan Asafoğulları ise her 3 zanlının da 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur