1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. Öğrenciler ‘dijital değişim’ sürecini izledi
Öğrenciler ‘dijital değişim’ sürecini izledi

Öğrenciler ‘dijital değişim’ sürecini izledi

Kuzey Kıbrıs Turkcell’le Teknoloji Seminerleri bu kez Bayraktar Türk Maarif Koleji’ne taşındı

A+A-

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Teknoloji Seminerleri, bu kez Bayraktar Türk Maarif Koleji’nde yer aldı, öğrenciler “dijital değişim süreci” hakkında bilgilendirildi.
Teknoloji yolculuğuna tanıklık eden öğrenciler, bu alandaki fırsatlar ve tehditleri öğrendi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde yer alan seminerlerde, dijital değişim süreci ve teknolojinin hayatımıza etkisi öğrencilere anlatıldı.
Bayraktar Türk Maarif Koleji öğrencileri seminere yoğun ilgi gösterdi. Seminer sonrasında gerçekleştirilen yarışmada kazanan öğrenciler Sanal Gerçeklik (VR - Virtual Reality) gözlüğüyle deneyim yaşadı, izlenimlerini paylaştı.
Öğrenciler, seminer boyunca bilgilendirici ve keyifli saatler geçirdi.
Güvenli internet ve teknolojinin doğru kullanımının öğrencilerle paylaşıldığı seminer 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlendi.


Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde başlatılan “Teknoloji Seminerleri”nin dördüncüsü Bayraktar Türk Maarif Koleji’nde gerçekleşti.


Öğrencilere, özellikle bilgiye erişim başlığında kişisel gelişim ve dil öğrenimi konusunda başarılı uygulamalar önerilirken, bilgi güvenliği anlamında dikkat edilmesi gerekenler de anlatıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Ezgi Ayanoğlu’nun açılışını gerçekleştirdiği seminer, Kuzey Kıbrıs Turkcell Teknik Operasyonlar Şebeke Teknolojileri Planlama Müdürü Muzaffer Meta’nın anlatımıyla devam etti.
“Teknoloji Semineri”nin ana başlıkları “Teknoloji nedir?”, “Teknolojinin gelişim süreci”, “İnternetin güvenli kullanımı”ndan oluştu. Ayrıca seminerde, dünün ve bugünün teknolojileri karşılaştırıldı.

trkcll.jpg
Gelecekteki teknolojilere yönelik videoların gösterildiği seminerde, eğitim alanında teknolojinin faydaları ve kullanımı, bilgiye ulaşım ve güvenlik kuralları gibi başlıklar da irdelendi.

 

 

Bu haber toplam 2228 defa okunmuştur
Etiketler : , ,