1. HABERLER

  2. SPOR

  3. OCAK KUPAYA ‘UÇAR’: 1-0
OCAK KUPAYA ‘UÇAR’: 1-0

OCAK KUPAYA ‘UÇAR’: 1-0

Koopbank Kıbrıs Kupası finalinde Yalova’yı tek golle mağlup eden Türk Ocağı 10 yıl sonra kupaya uzandı

A+A-

STAT: Dr. Fazıl Küçük stadı

HAKEMLER: Fehim Dayı*, Mehmet Ekşici**, Hakan Gök**

TÜRK OCAĞI: Matthaios Andreou**, Yunus Emre İleli**, Bilal Ceylan***, Mustafa Avcı***, Mustafa Ercan**, James Ogbongha**, Muhammed Ali Uçar ***(Dk.67 Coşkun Ulusoy**), Hasan Sadrazam**, Justice Amenyaglo** (Dk.86 İlker Tek), Ertaç Taşkıran**, Chukwuemeka Uzokwe*** (Dk90+3 Sadick Adams) 

YALOVA: İrfan Özbay**, Mithat Küçükakaçalı*, Aykut Esmerarslan**, Ali Özbahar*, Cemal Yaşınses* (Dk.77 Muammer Tip*), Abia Israel**, David Anna**, Erdinç Börekçi**, Mahmut İneci*, Yusuf Özbahar*, Buğra Barın*

GOL: Dk.18 Muhammed Uçar (TOL)

 

Koopbank Kıbrıs Kupası final karşılaşması ışıklandırma çalışmaları ile çevre düzenlemesi tamamlanan Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynandı. Türk Ocağı ile Yalova arasında oynanan mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanan Türk Ocağı kupa şampiyonu oldu. Sarı siyahlılara kupayı getiren golü Muhammed Uçar kaydetti.

 

10 yıl sonra

Türk Ocağı son olarak 2007 yılında kazandığı kupayı 10 yıl sonra kazanma başarısı gösteri. Daha önce 4 kez kupada final oynayan ve tüm finalleri kazanan Ocak, bu sonuçla beşinci finalini de kazanarak beşte beş yaparak sezonu kupa ile noktalamış oldu.

 

Bolkan iki yıl üst üste

Kupa şampiyonluğunun Türk Ocağı Mehmet Bolkan için ayrı bir anlamı bulunuyor. Deneyimli teknik adam geçtiğimiz yıl çalıştırdığı Küçük Kaymaklı ile kupa şampiyonluğu sevinci yaşamıştı. Bolkan bu sezon da Türk Ocağı ile aynı başarıyı tekrarladı. Bu netice ile Mehmet Bolkan iki yıl üst üste iki farklıda bu başarıyı yaşayan teknik adam oldu.

 

Zaman zaman gerginlikler yaşandı

Karşılaşmanın öncesinde esnasında ve sonrasında zaman zaman iki takım taraftarları arasında gerginlikler yaşandı. Özellikle maçın son düdüğü ile birlikte iki takım taraftarları birbirlerine pet şişe savururken, karşılaşma sonrasında düzenlenen ödül töreninde de yaşanan gerginlik güvenlik güçleri tarafından önlendi, bir polis kendisine pet şişe isabet etmesi ile tedavi edildi. Stadın açılışını yapan Başbakan Hüseyin Özgürgün maç sonunda yaşanan olaylar neticesinde ödül törenine katılmadan stadı terk etti.

Önemli anlar

Dk.6: Mustafa Ercan'ın sol taraftan yaptığı ortaya ceza sahası içinde Ertaç topu düzelterek vurulunu yaptı, kaleci İrfan topu kesti sonrasında savunma uzaklaştırdı.

Dk.12: Sağdan gelen ortayı Ertaç Taşkıran ceza sahasında kontrol etti. Vuruşu sonrası kaleci İrfan Özbay topu güzel çıkarttı.

Dk.16: David Anna ceza sahası dışından vurdu top üstten dışarıya gitti.

Dk.18: Ertaç'ın kaleyi karşıdan gören noktadan serbest vuruşu kullandı. Kaleye giden topu kaleci İrfan sektirdi. Muhammed Uçar tamamladı ve topu ağlara gönderdi: 1-0

Dk.33: Ani gelişen Yalova atağında sağ çaprazdan Cemal Yaşınses vuruşunu yaptı top yan direkten geri geldi, sonrasında savunma uzaklaştırdı.

Dk.44: Sağ taraftan yapılan ortaya Buğra yükselip kafa vuruşunu yaptı, Mustafa Avcı topu çizgiden çıkardı.

Karşılaşmanın ilk devresi Türk Ocağı'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Dk.61: Bir anda savunma arkasına atılan topa ceza sahası içinde topu bir anda önünde bulan Abia Israel vuruşunu yaptı müsait pozisyonda üstten dışarı çıktı.

Dk.69: David Anna'nın ceza sahasında vurduğu top kaleciden sekti, Abia tamamlayarak topu ağlara gönderdi ancak, ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.

Dk.75: Uzokwe sağ çaprazdan güzel bir vuruş yaptı top az farkla dışarıya gitti.

Karşılaşmanın son düdüğü ile birlikte Türk Ocağı 5. kez kupayı müzesine götürmenin sevincini yaşadı.

 

Fotoğraflar: Eren Şişik – Kanı Aldağ

Bu haber toplam 2424 defa okunmuştur