1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'MESLEKİ EĞİTİM KAMPUSU YAPILACAK'
'MESLEKİ EĞİTİM  KAMPUSU YAPILACAK'

'MESLEKİ EĞİTİM KAMPUSU YAPILACAK'

"Kermiya'da 60 dönüm verildi" iddiasına Bakan Özdemir Berova'dan yanıt

A+A-

Lefkoşa’da Kermiya- Alayköy yolu arasında Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verilen yaklaşık 60 dönümlük arazi ile ilgili ortaya net olmayan bazı iddialar atıldı, YENİDÜZEN söz konusu iddiaları Eğitim Bakanı’na sordu. Bakan arazinin bir şirkete devrinin söz konusu olmadığını, iddiaların yalan olduğunu açıkladı.

Didem MENTEŞ

Lefkoşa’da Kermiya- Alayköy yolu arasında Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verilen yaklaşık 60 dönümlük arazinin bir siyasiye ait bir şirkete tahsis edildiği iddia edildi, Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, iddiaları yalanladı.

Bakanlar Kurulu, 2000 yılında Tıp Fakültesi yapılması için Şehir Planlama Dairesi’nin kontrol ve yönetimine verilen 9 parsellik araziyi, 27 Aralık 2016 tarihli toplantısında, Eğitim Bakanlığı’nın kullanımına verirken, bu arazinin hükümete yakın bir şirkete tahsis edildiği öne sürüldü.

Berova: “Bir şirkete tahsis edildi iddiaları asılsızdır”

YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 27 Aralık 2016’da da Bakanlar Kurulu kararıyla Kermiya bölgesindeki 92450 metre karelik arazinin bakanlığın kullanımına verildiğini, söz konusu araziye “Mesleki Eğitim Kampusu” yapılacağını açıkladı. Berova, söz konusu arazinin bir şirkete verildiğine yönelik iddiaların ise asılsız olduğunu ifade etti.

Berova, Lefkoşa’daki 4 tane meslek lisesinin bir yere toplanarak toplamda 120- 140 dönümlük bir araziye Mesleki Eğitim Kampusu’nun hayata geçirileceğini aktardı.

Berova: “İddiaların astı astarı yok”

Arazilerin toplamda 120- 140 dönüm olarak Mesleki Eğitim Kampusu yapılması için Eğitim Bakanlığı’na devredildiğini aktaran Berova, Mesleki Eğitim Kampusu’nun avam projelerinin çıktığını söyledi. Berova, Lefkoşa’daki 4 tane meslek lisesinin bir yere toplanacağını aktararak, bu sene sonunda kampusun temelinin atılacağını açıkladı.

Özdemir Berova, Bakanlar Kurulu kararıyla bakanlığın kullanımına verilen arazinin, bir şirkete tahsis edildiği iddialarının asılsız olduğunu söyleyerek, “Arazi verildi iddialarının astı astarı yok, oranın projesi hazır” dedi.

Bakanlar Kurulu kararı

27 Aralık 2016’da Bakanlar Kurulu, Tıp Fakültesi için Arazi Ayrılması’na ilişkin ve 20 Eylül 2000 tarihli Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar ile Şehir Planlama Dairesi’nin kontrol ve yönetimine verilen, Lefkoşa’da XXI.36W1, Blok:E’de yer alan 47 (kısmen), 55 (kısmen), 56 (tamamı), 57 (kısmen), 58 (kısmen), 61 (kısmen), 60 (kısmen), 65 (kısmen), ve 66 (kısmen) numaralı parsellerden oluşan 92450 metrekarelik alanın “Mesleki Eğitim Kampusu” kurulması için Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kontrol ve kullanımına verilmesine ve bahse konu kararın bu yönde tadil edilmesine karar verdi.

 

Bu haber toplam 2841 defa okunmuştur