1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mesarya 3. Tiyatro Şöleni’nde İsrail rüzgarı...
Mesarya 3. Tiyatro Şöleni’nde İsrail rüzgarı...

Mesarya 3. Tiyatro Şöleni’nde İsrail rüzgarı...

Mesarya 3. Tiyatro Şöleni’ne İsrail’den katılan Mashu Mashu Tiyatro grubu geçtiğimiz akşam şölende muhteşem bir pandomim oyunu sergiledi.

A+A-

Mesarya 3. Tiyatro Şöleni’ne İsrail’den katılan Mashu Mashu Tiyatro grubu geçtiğimiz akşam şölende muhteşem bir pandomim oyunu sergiledi. Seyircinin yoğun ilgi gösterdiği Dickermann Huzurevi isimli oyun, bir huzur evinde ayni odayı paylaşmak zorunda kalan iki emekli palyaçonun maceralarını anlatıyordu. Kaybettiği eşi için üzülen palyaço ile Ukulele resitalinde yanlış çalarak rezil olan palyaçonun hayatlarına dair bir geri dönüş ve yaşadıkları travmalarla yüzleşip üstesinden gelmelerinin anlatıldığı oyunda seyirci zaman zaman duygusal anlar yaşarken zaman zaman kahkahalara boğuldu.  

seylani.jpg

Oyun sonunda konuşan yönetmen Yael Gidony “Mesarya Tiyatro Şöleni’nde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Oyunumuzda birbirinden çok farklı iki insan sürekli olarak çatışıyor fakat sonunda birlikte huzurlu ve mutlu yaşamayı öğreniyorlar” şeklinde konuştu ve bunun barış umutlarıyla ülkelerimiz için bir örnek olması gerektiğine vurgu yaptı.

Şölen koordinatörü İzel Seylani “pandomim türüne şölenimizde ilk kez yer verdik, amacımız halkımıza tiyatronun ve sanatın her biçimini sunabilmektir, seyircimize uluslararası alanda tiyatro sanatında büyük başarılar elde etmiş performansları getimekten büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda oyunun yönetmeni Yael Gidony anı plaketini Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’ten aldı. Edip “İsrail’den tiyatro sanatçılarını şölenimizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz, ilgi gösteren halkımıza da çok teşekkür ederiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
Etiketler :